AfterDawn: Nieuws

[Android] Commandr maakt Google Now nog slimmer

Geschreven door Marco Korthout @ 23 aug. 2014 10:12

[Android] Commandr maakt Google Now nog slimmer Google Now is een persoonlijke digitale assistent, die op jou afgestemde informatie weergeeft. Het geeft handige informatiekaarten weer die relevant zijn, over het weer, het openbaar vervoer, de bezienswaardigheden bij jou in de buurt, waar je je auto geparkeerd hebt, etc. Maar ook kun je vragen stellen en opdrachten geven via zogenaamde voice commando's.
Google Now beschikt al over diverse voice commando's. Met "Okay Google" kun je Google Now activeren en je opdracht inspreken. De 'Okay Google' opdracht werkt voorlopig echter alleen als je toestel op Engels ingesteld staan. Voice commando's werken verder wel met de Nederlandse taalinstelling, zolang je deze maar in het Engels inspreekt.

De lijst met voice commando's kun je nu gemakkelijk uitbreiden met de gratis app Commandr, gewoon in het Nederlands.
Eenmaal geïnstalleerd kun je met gesproken opdrachten je camera, muziek, functies in- of uitschakelen, je gmail laten voorlezen enz. Zo kun je bijvoorbeeld supersnel een selfie maken door het commando 'Maak selfie'.Deze commando's zijn eenvoudig eenvoudig aan te passen.
Je hoeft deze niet in te spreken, maar kunt ze gewoon intypen.
Standaard werken de meeste commando's al out-of-the-box met Nederlandstalige commando's.
De lijst van commando's is al goed gevuld
en wordt bij iedere update weer uitgebreid met nieuwe commando's:

- Zet Zaklamp aan/uit
- Zet Wifi aan/uit
- Zet Bluetooth aan/uit
- Zet GPS aan/uit (voor sommige toestellen)
- Pauzeer muziek
- herstart muziek
- Volgend liedje
- Vorig liedje
- Lees ongelezen SMS
- Google Music afspeellijst
- Mobiele data aan/uit
- Lees ongelezen Gmail
- Volume omhoog/omlaag
- Maak foto
- Maak Selfie
- Noteer (voegt toe aan notitie app)
- En meer ...

Als extra kun je met de Tasker-app (€2,99) ieder gewenste commando gebruiken.Google Now voorziet niet in een API voor derden. Daarvoor in de plaats luistert Google Now via een accessibility service. Deze service geeft Commandr alleen de mogelijkheid te luisteren naar tekst ingevoerd in Google Now.Commandr werkt op mijn HTC One zonder problemen,
echter lees ik bij de recensies op Google Play dat dit niet voor iedereen geldt.

Commandr in de Google Play Store
Commandr website

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief