AfterDawn: Nieuws

Weerslag, actueel weer in breedbeeld

Geschreven door Marco Korthout @ 7 aug. 2014 0:24

Weerslag, actueel weer in breedbeeld The Meteo Company is al 10 jaar actief op de Nederlandse weermarkt. Een van hun producten is de buienradar.nl, die in 2011 werd verkocht aan RTL. Daarna hebben ze zich gericht op het actuele weer in het buitenland. Nu 3 jaar later mogen ze zich ook weer op Nederland richten. En dat doen ze met de website weerslag.nl en bijbehorende apps voor Android en iOS.
Een tweede buienradar? Ja en nee, maar dan wel met een vernieuwend concept, ze noemen het zelf 'actueel weer in breedbeeld'. Met als speerpunt het weer voor de komende drie uur zo actueel en zo goed mogelijk te voorspellen.

Wat heeft weerslag te bieden?

✔ actuele neerslag in Nederland, aangevuld met alle radars van Duitsland en Engeland. Je ziet bij ons niet slechts 2 radarmeetstations, zoals bij alle andere Nederlandse weerwebsites, je ziet bij ons rond de 40 radarstations. Een aantal daarvan staan aan de Nederlandse grens. Daardoor is ook onze dekking voor Nederland beter.
✔ een verwachte neerslag voor Nederland, waarbij we de eerder genoemde 40 radarstations meenemen. Als onze meting regen in Engeland ziet die richting Nederland trekt, vindt je die ook terug in onze 3-uurs regenverwachting.
✔ een experiment met neerslagdata van Nederland per minuut.
✔ al onze actuele weerdata is standaard geprojecteerd op één kaart. Daarop filteren en wisselen we alle data onderling uit en tonen dit aan onze bezoekers.De weerslag-app
Wat direct opvalt is dat de weerslag-app is heel anders uitziet dan de buienradar-app. De applicatie geeft een kaart weer van Nederland met een mooie markering van jouw GPS locatie en tijdstip. Ook heb je de mogelijkheid om aan de bovenkant van het scherm het beeld te pauzeren. Andere app opties naast de exacte markering van je locatie, onweerinslagen, satellietbeelden, weersverwachting per plaats, je kunt ook onderscheid maken tussen zon en wolken of buien met onweer.Kortom, gebruikersvriendelijk, overzichtelijk en nauwkeurige verwachtingen.

Weerslag voor Android en iOS.
Weerslag website

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief