AfterDawn: Nieuws

Google lanceert 64-bit betaversie Chrome

Geschreven door Marco Korthout @ 31 jul. 2014 15:38

Google lanceert 64-bit betaversie Chrome Google heeft een 64-bit betaversie van Google Chrome voor Windows 7 en Windows 8 gelanceerd. De betaversie is te downloaden vanaf de betakanaal.
De 64-bit versie was al sinds juni te vinden in de canary en developer kanalen, echter zijn dat hele vroege testversies en nog niet geschikt voor de gewone man. De 64-bit versie van het bètakanaal is alweer een stuk verder in de ontwikkeling en stabiel genoeg om door het grote publiek getest te worden.

Waarom Google zo lang gewacht heeft met een 64-bit versie is mij een raadsel, maar daar zullen ze ongetwijfeld een plausibele verklaring voor hebben. De 64-bit browser heeft toch belangrijke voordelen t.o.v. de 32-bit versie. Zo kan het gebruik maken van de modernere processoren en instructiesets, waardoor de browser sneller werkt. Is de 64-bit versie stabieler dan de 32-bit versie en kan het van extra beveiligingsmaatregelen gebruik maken.

Een eerste test met de 64-bit versie ziet er belovend uit, de browser is sneller en reageert beter.
Heb je altijd, net als ik, heel erg veel tabbladen openstaan, is dit zeker een aanwinst.

Chrome Releases Blog
64-bit Chrome betaversie (37.0.2062.58) downloaden (alleen voor Windows 7 en 8)
Van kanaal wisselen

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief