AfterDawn: Nieuws

Slaapsensor Sense populair op Kickstarter

Geschreven door Marco Korthout @ 27 jul. 2014 8:50

Slaapsensor Sense populair op Kickstarter James Proud ontving op 19-jarige leeftijd $100.000 van de zakenman Peter Thiel om te stoppen met school en van Londen naar San Francisco te verhuizen om daar te gaan werken in technologie. Via de Thiel Fellowship kregen 20 jonge mensen van onder de 20 jaar ieder $100.000 om de school te laten voor wat het is en een eigen zaakje op te zetten. Nu, een paar jaar verder en alweer 22 jaar oud, kondigde Proud een paar dagen geleden zijn nieuwe onderneming aan, Hello Inc en hun eerste product Sense.
Via een crowdfundingcampagne op Kickstarter zocht Hello nog $100.000. En de Sense was direct een hit, de financiële teller staat na een paar dagen en op moment van schrijven al op $919.435, bijna een miljoen dollar.

Het Sense-systeem kan er voor zorgen dat je beter slaapt door je slaappatronen in kaart te brengen. De gadget houdt de condities bij tijdens je slaap, zoals de temperatuur, luchtvochtigheid, het licht in de kamer en zelfs wat er door de lucht zweeft.Iedereen kent het wel, je hebt een uurtje of acht geslapen, maar je hebt het gevoel dat je maar 2 uurtjes geslapen hebt. Met Sense kun je de oorzaak achterhalen.Het Sense-systeem bevat:
Sense, een schitterende bol op je nachtkastje die 's nachts alle elementen en omstandigheden in je slaapkamer meet.
Sleep Pill, een klein maar ongelofelijk gevoelige sensor om aan je kussen te bevestigen.
Mobiele apps die alle gegevens verzamelen en in kaart brengen.


Sense is ook een slimme wekker.
Stel, je zet de wekker om 07.00 uur, maar de sensor merkt dat je om 06.45 al wat begint te bewegen, een teken dat je wakker wordt, dan zal Sense je op dat moment wekken en niet een kwartier later wanneer je alweer in een diepe slaap verzonken bent. Je bent dan wel eerder wakker, maar toch frisser als wanneer je abrupt vanuit een diepe slaap wakker gemaakt zou worden.

En om je beter te laten slapen kan het zelfs rustgevende geluiden laten horen, zoals zachte regen.

Het is knap wat ze allemaal in die kleine bol gestopt hebben, die via wifi verbonden is met je netwerk, communiceert via Bluetooth Low Energy (BLE) en ANT, een laag energie communicatieprotocol, beschikt over een Proximity Sensor om bijvoorbeeld de wekker uit te schakelen door er met je hand overheen te zwaaien, een gevoelige microfoon, speakers en RGB LED-verlichting, sensors voor licht, luchtvochtigheid, temperatuur en luchtVia Kickstarter kun je Sense nu al bestellen in de voorverkoop voor $99 of voor $129 met een extra Sleep Pill voor je partner. De slaapsensor komt in november op de markt voor 129 dollar.

Omdat het apparaat er fantastisch uitziet en mijn geliefde regelmatig klaagt over dat ik zou snurken, heb ik ook alvast via Kickstarter een exemplaar besteld. Wil ik wel eens zien of ze echt een reden tot klagen heeft.

Hello website
Sense op Kickstarter

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief