AfterDawn: Nieuws

VirusTotal als extra controle van verdachte bestanden en url's

Geschreven door Marco Korthout @ 29 mei 2014 16:40

VirusTotal als extra controle van verdachte bestanden en url's In 2012 door Google overgenomen, is VirusTotal voor veel computeraars een waardevolle dienst om bestanden te laten controleren op virussen en malware. VirusTotal is een gratis service die verdachte bestanden en URL's analyseert en een snelle detectie van virussen, wormen en Trojaanse paarden mogelijk maakt. Je kunt bestanden via de VirusTotal website uploaden en deze gratis door 52 verschillende virusscanners laten controleren.
Voor Windows-gebruikers waren er al handige tools beschikbaar om dit snel en gemakkelijk via je rechtsklikmenu te doen, rechtsklik op een verdacht bestand en selecteer 'Send to VirusTotal' om het bestand te laten scannen.Zelf gebruik ik al jaren ESET Smart Security als beveiliging, wat een van de beste antivirus tools is. Toch maak ik regelmatig gebruik van VirusTotal, als een extra controle of als een soort second opinion.Een paar dagen geleden heeft Google, naast de VirusTotal Uploader for Windows, een VirusTotal Uploader for OS X uitgebracht. Gebruikers van een Mac OS X machine kunnen nu ook gemakkelijk gebruikmaken van de gratis service.

Applicaties downloaden
VirusTotal Uploader for Windows
VirusTotal Uploader for OS X
Phrozen VirusTotal Uploader
VirusTotal Scanner
VirusTotal for Android

VirusTotal website

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief