AfterDawn: Nieuws

TrueCrypt adviseert gebruikers over te stappen op andere encryptiesoftware

Geschreven door Marco Korthout @ 29 mei 2014 18:16

TrueCrypt adviseert gebruikers over te stappen op andere encryptiesoftware

Een nieuwe versie van TrueCrypt, maar ook de melding op de website van de opensource-encryptietool dat de ontwikkeling van TrueCrypt per 5/2014 is gestopt, nadat Microsoft de ondersteuning voor Windows XP heeft beëindigd. Dat Windows 8/7/Vista geintegreeerde ondersteuning biedt voor versleutelde schijven en virtual disk images. Met het advies om alle data die je hebt versleuteld met TrueCrypt te migreren naar bijv. Bitlocker.
Sommigen denken dat de site is gekaapt, 'defacement', echter geven beveiliginsgonderzoekers aan dat het om een authentieke waarschuwing gaat. Het feit blijft dat het op z'n minst vreemd is dat TrueCrypt uit het niets met deze boodschap komt en ook nog zonder verdere informatie.

Tijdens een security-audit van opensource-encryptiesoftware TrueCrypt, vorige maand, zijn geen aanwijzingen van backdoors gevonden, wel is er een aantal kleine bugs opgespoord en is de kwaliteit van de code volgens deskundigen onvoldoende. Wel zou de code zelf volgens de onderzoekers kwalitatief niet voldoende zijn en er wordt veelvuldig gebruikgemaakt van verouderde of onveilige functies. Bron Tweakers.Omdat de boodschap authentiek lijkt te zijn, hebben we versie 7.2 van TrueCrypt ook hier beschikbaar gesteld en kun je ook de oudere versies nog steeds downloaden. TrueCrypt zelf heeft de oudere versie verwijderd.
Wel moet je er rekening mee houden dat je met versie 7.2 alleen je bestaande versleutelde TrueCrypt-bestanden kunt ontsleutelen en dat versleutelen van nieuwe bestanden niet meer mogelijk is.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief