AfterDawn: Nieuws

Popcorn Time films via Chromecast naar TV

Geschreven door Marco Korthout @ 14 mei 2014 15:43

Popcorn Time films via Chromecast naar TV

Ook in Popcorn Time betaversie 3.0 nog geen native ondersteuning voor Chromecast. Nu bestond er een hele gemakkelijke methode om je films van Popcorn Time via de Google Chromecast op je tv te bekijken. Echter werkt die methode niet meer met de nieuwste beta 3.0, althans niet bij mij. Kwam een andere methode tegen, wel een beetje omslachtiger maar goed werkbaar.
Kon je bij de vorige versie nog via Chrome en de Chrome Cast-extensie super eenvoudig je films van Popcorn Time streamen naar je televisie, met versie 3.0 beta schijnt het niet meer te lukken. Bij de vorige opende je een Chrome tabblad en ging vervolgens naar http://localhost:8888, waarna de video in dat tabblad werd afgespeeld, die je dan vervolgens naar de Chromecast kon sturen.
Het lijkt erop dat Popcorn Time nu een andere poort gebruikt. Heb al wel wat andere voor de hand liggende en open poorten geprobeerd, echter geen enkele werkte.
Dan maar eens kijken of het ook anders kan.

Deze methode werkt ook via de Chrome webbrowser, maar met een extra Chrome-app, de LocalChromecast Player, een videospeler met ondersteuning voor ondertitels (srt) voor Chromecast. Hiermee kun je lokale videobestanden afspelen in Chrome, SRT ondertitelingsbestanden laden en zelfs automatisch ondertitelingsbestanden downloaden van opensubtitles.org.



Na installeren van de LocalChromecast Player:

  1. Open de film of tv-serie in Popcorn Time
  2. Wacht tot deze begint te spelen en druk dan op pauze
  3. Open de LocalChromecast Player in Chrome

  4. Open het videobestand die Popcorn (gedeeltelijk) gedownload heeft in
    C:\Users\gebruikersnaam\AppData\Local\TempPopcorn-Time\

  5. Indien gewenst ondertitelingsbestand automatisch downloaden

  6. Op de Castknop in Chrome drukken en je Chromecast selecteren
  7. Op de bank plaatsnemen en optioneel een bakje chips pakken ...


Beetje omslachtig, maar wel weer met de mogelijkheid om ondertitelingsbestanden te laden of te laten downloaden van opensubtitles.org.
Zo heeft ieder nadeel ook weer een voordeel.

Verder moeten we nog even uitzoeken welke poort Popcorn gebruikt,
zodat we de oude methode ook weer kunnen gebruiken.

Nog een laatste opmerking: was deze tool eerst een beetje fout omdat het tijdens het downloaden ook een beetje aan het uploaden was, het is nu een hele foute app omdat nu ook het downloaden in Nederland verboden is.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief