AfterDawn: Nieuws

Veilig achter je VPN? Check je Torrent IP-adres.

Geschreven door Marco Korthout @ 20 apr. 2014 20:57

Veilig achter je VPN? Check je Torrent IP-adres. Nu ook in Nederland het downloaden van illegaal auteursrechtelijk materiaal verboden is, maken steeds meer Nederlanders gebruik van een VPN-service. Met een VPN (een Virtual Private Network) kun je anoniem en veilig internetten, je maakt gebruik van encryptie en de VPN-servers van je VPN-providers. De buitenwereld kan je niet afluisteren en je eigen IP-adres blijft onbekend.
Omdat de verwachting toch is dat we hier op den duur net zulke taferelen als in Duitsland krijgen, waar hele gezinnen kapot gaan omdat ze hoge boetes krijgen omdat hun kinderen via hun IP-adres muziek of films hebben gedownload. Downloaddata, het bijbehorende IP-adres en gebruiker zijn al voldoende voor fikse boetes.
Daarom is het helemaal geen slecht idee om ook gebruik te gaan maken van VPN.

In de VS werden er heel veel mensen aangeklaagd, echter gaat die trend daar de andere (goede) kant op, de laatste tijd hebben diverse rechters aldaar geoordeeld dat het IP-adres alleen, niet voldoende bewijs is voor een veroordeling.De commerciële VPN-diensten schieten als paddenstoelen uit de grond, dus keuze genoeg. Die VPN-diensten maken gebruik van hun eigen software, die gebruikersvriendelijk is, zonder ingewikkelde configuraties. Meestal met een aan/uit knop om de VPN eenvoudig in- of uit te schakelen.

Daarnaast zijn er ook verschillende gratis opties beschikbaar. Een goede is de SoftEther VPN Client, de tool van het VPN Gate Academic Experiment Project, een project van de Universiteit van Tsukuba in Japan.
Meer hierover kun je hier lezen.
Meer gratis VPN mogelijkheden en software vind je hier.

Veel mensen gebruiken BitTorrent om hun films en muziek te downloaden en doen dit al veilig van achter een VPN. Echter hebben maar weinig mensen gecontroleerd of hun Torrent-programma überhaupt wel goed via de VPN werkt.
Het controleren van je huidige web IP-adres via een van de vele IP-checking services is gemakkelijk, het controleren van je IP-adres dat via je BitTorrent-client (het programma waarmee je de torrents download) verzonden wordt is veel complexer.

Maar ook dit kan nu gemakkelijk via een open-source ipMagnet tool waarmee BitTorrent gebruikers een magnet link kunnen laden in hun BitTorrent-client. En wanneer de magnet link verbinding maakt met de tracker, wordt het IP-adres weergegeven op de site, met tijdstempel en de torrent client versie. Op deze manier kun je controleren of het deze hetzelfde is als het IP-adres van je gebruikte VPN-server van je normale internetactiviteiten.

Als test een server in Noorwegen ingeschakeld

Test geslaagd!Je kunt je IP-adres testen op de site van de ontwikkelaar, maar je kunt de bronbestanden ook downloaden om deze op je eigen server te plaatsen.

Meer over VPN op Wikipedia
Bron Torrentfreak

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief