AfterDawn: Nieuws

Nog een paar Popcorn Time kloontjes.

Geschreven door Marco Korthout @ 15 apr. 2014 23:04

Nog een paar Popcorn Time kloontjes. Het lijkt hier wel Torrents Day vandaag, maar wilde deze toch nog even schrijven. Las op reddit een stukje over bekende klonen van Popcorn Time en twee daarvan kende ik nog niet. Een Spaanse fork en nog een Android-app.
POPCORN TIME
get-popcorn.com
Github

Zoals in die post ook te lezen is, het is met de "originele" fork een beetje chaotisch, veel verhuizen en ontwikkelaars die zomaar verdwijnen. Maar vandaag toch een versie 0.2.9 beschikbaar gekomen (security fix: nieuwe DSA public key voor autoupdate (dd4374d6ef)).
Over deze fork is genoeg geschreven, werkt prima en als de nieuwe features straks geïmplementeerd worden al helemaal.

TIME4POPCORN
time4popcorn.eu
Github

Over de "concurrent" Time4Popcorn zijn de berichten een beetje tegenstrijdig. De app werkt ook goed en heeft zelfs tv-serie ondersteuning. Sommigen vinden deze versie de nummer één, maar anderen vinden het weer niet fijn dat ze toch een beetje geheimzinnig doen en dat de van oorsprong open-source broncode bij hen afgeschermd wordt. Misschien omdat ze op deze manier toch wat veiliger zijn, het blijft nog altijd een grijs gebied waarin ze zich bevinden.
Nu las ik een reactie op de post in reddit waarin iemand zegt de broncode onderzocht te hebben. Dat er geen extra software gebruikt wordt naast nodewebkit in de popcorn4time binairie, daarvoor in de plaatst wordt er vanuit een "cloud" (http://app.time4popcorn.eu/) gewerkt. Verder zouden er een paar php-bestanden aanwezig zijn die willekeurige data sturen naar die server en twee andere, en niet alleen de torrent seedings.
Misschien werken zij wel voor de anti-piraterij organisaties en verzamelen ze zo gegevens van gebruikers.
Wie zal het zeggen.

FLIXTOR
flixtor.com
GithubOver Flixtor hadden wij ook al iets geschreven, zij het alleen over de Adroid-app.
Flixtor heeft ook een desktop-app, die iets anders is gebouwd dan Popcorn Time en gebruik maakt van de TorrentLookup.com's API. De eigenaren van torrentlookup zijn ook de ontwikkelaars van Flixtor.CUEVANA STORM
www.cuevana.tv
GithubDeze Spaanse fork kende ik nog niet, niet zelf geprobeerd, maar schijnt prima te werken. Alleen met een Spaanstalige interface overigens. De interface is in ieder geval een hele mooie.

SHOW BOX
media-apps.cc/androidShow Box is een Android-app die streamt vanaf een file locker. Het maakt gebruik van de SimplyMovies.net API. SimplyMovies.net en het zoekt films op VK.com.
De films kun je downloaden of online bekijken.
Niet zelf getest.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief