AfterDawn: Nieuws

Microsofts Office Online beschikbaar op Chrome Web Store

Geschreven door Marco Korthout @ 15 apr. 2014 14:11

Microsofts Office Online beschikbaar op Chrome Web Store De gratis webversies van Word, Excel, Powerpoint en Onenote zijn al enige tijd beschikbaar in de browsers Chrome, Internet Explorer en Safari, maar nu kun je de apps te laten toevoegen aan het app-opstartprogramma van Chrome. Op deze manier kun je nu vanaf je bureaublad met één klik nieuwe Office-documenten aanmaken. Word Online, Powerpoint Online en Excel Online staan al online, Onenote Online laat nog even op zich wachten.
Microsoft schrijft in een blogpost dat het vandaag de online office apps met diverse updates uitrolt.Excel Online krijgt er de mogelijkheid om nieuw commentaar in te voegen of bestaand commentaar te bewerken/verwijderen bij, alsmede een verbeterde ondersteuning voor bestanden met VBA (Visual Basic voor Applicaties) en beschikt Excel Online vanaf nu ook over de Tell Me-functie zoals die ook al in Word Online aanwezig is. Met de Tell Me-functie kun je snel zoeken naar oplossingen voor je werkzaamheden in Excel, type je vraag in en via een afrollijst krijg je de verschillende relevante oplossingen.
Meer over de updates van Excel Online.Word Online heeft meer opties voor het bewerken en toevoegen commentaar bijgekregen, om nog beter samen te kunnen werken. Verder wordt het invoegen van voet- en eindnoten en het maken van lijsten wat eenvoudiger.
Meer over de updates van Word Online.PowerPoint Online krijgt een update zodat waardoor de dia's tijdens het bewerken meer "wat je ziet is wat je krijgt" worden dus meer op het eindresultaat lijken. Verder wordt ook de Tell Me-functie toegevoegd (op moment van schrijven was deze functie in de Excel-app nog niet uitgerold).

Het Chrome app-opstartprogramma is de hub voor al je Chrome-apps, waarmee je vanaf het bureaublad snel toegang heeft tot al je apps.

Wanneer het app-opstartprogramma niet aanwezig is op jouw bureaublad, ku je het opnieuw op de taakbalk vastzetten, klikt u op Startmenu > Alle programma's > Google Chrome > beweeg met je muis over 'App-opstartprogramma van Chrome' > klik met je rechtermuisknop en klik op Vastzetten op taakbalk.Heb je net als mij destijds de snelkoppeling naar 'App-opstartprogramma van Chrome' verwijderd,
moet je eerst een nieuwe snelkoppeling aanmaken naar
"C:Program Files (x86)GoogleChromeApplicationchrome.exe" --show-app-list
(Windows 8.1 met Chrome 35.0.1916.27 beta in mijn geval).

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief