AfterDawn: Nieuws

Korte handleiding voor nieuwe Mailbox van Dropbox

Geschreven door Marco Korthout @ 10 apr. 2014 0:13

Korte handleiding voor nieuwe Mailbox van Dropbox Vandaag gelanceerd, de nieuwe slimme Mailbox voor Android van Dropbox. De app beschikt over echt bijzonder handige features, vooral de swipe-bewegingen zijn top. Nu kun je met de Gmail-app ook berichten archiveren door ze naar links of rechts te vegen, maar bij Mailbox is dat veel uitgebreider. Mailbox ondersteunt momenteel alleen nog maar (meerdere) Gmail en iCloud accounts, maar anderen zullen later worden toegevoegd.
Na installatie moet je je eerst aanmelden met je Dropbox-account, maar waarschijnlijk ben je op je Android telefoon al aangemeld en moet je die naam alleen nog bevestigen. Daarna kun je een account toevoegen en wordt je eerst op een interactieve wijze de mogelijkheden uitgelegd en moet je een aantal demoberichten een paar keer naar links en rechts vegen.

De interface is Engelstalig en waarschijnlijk zal de Nederlandse vertaling nog even op zich laten wachten. Ook bij Dropbox hebben we even op het Nederlands moeten wachten. En om het allemaal nog even wat duidelijker te maken hieronder de verschillende veegbewegingen.Er zijn 4 verschillende veegbewegingen.
Halve (korte) veegbewegingen en hele (lange) veegbewegingen
die ook duidelijk worden aangegeven met kleuren.


Archiveren

Verwijderen
Todo-lijst
Snooze
De Todo-lijsten (Later) en de Snooze-tijden kun je in de instellingen aanpassen. De lijsten kun je een andere naam geven en bij de Snooze-tijden kun je de tijden aanpassen. Daarnaast kun je nog diverse andere instellingen van de app veranderen, wel of geen norificaties, Auto-swipe suggesties (suggesties aan de hand van regels), wel of geen hulp bij het opschonen van je postvak.

Met de Snooze-functie kun je berichten later terug laten keren naar je postvak-IN, morgen, aankomend weekend, volgende week, ergens in de toekomst, op een bepaalde datum, enz.
Nu even niet, maar wellicht later wel!
Met de Todo-lijsten plaats je een bericht gewoon snel op een van je lijsten om deze later af te handelen,
ook handig.

De Snooze-tijden en de Todo-lijsten zijn aan te passen.


Dit is verder geen volledige handleiding,
meer een uitleg van mijn eerste stapjes met Mailbox.
Wellicht hebben jullie er wat aan ;)

Mailbox op Google Play

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief