AfterDawn: Nieuws

Update e-mailprogramma Foxmail

Geschreven door Marco Korthout @ 4 apr. 2014 19:03

Update e-mailprogramma Foxmail

Vandaag is er een nieuwe versie van Foxmail beschikbaar gekomen, versie 7.2.5.136. Op de site van de Chinese maker staat op moment van schrijven nog geen recente changelog. Foxmail is in eerste instantie een e-mailprogramma gericht op Chinezen, dat merk je direct bij de installatie, die is namelijk ook in het Chinees. Is de installatie eenmaal gelukt na een beetje gokken, kun je deze veranderen in de Engelse taal. Voor bepaalde features zoals gesynchroniseerde notities en versturen van grote bestanden heb je een gratis account nodig bij Tencent. Interface kun je daar instellen in Engels en moet geen problemen opleveren.
Die extra functies zijn wel de moeite van een account aanmaken waard. Met de notitieblokfunctie krijg je er een best wel prettige tekstverwerker bij, met verschillende opmaakfuncties. Ook kun je e-mailberichten gemakkelijk via het rechtsklikmenu aan de notities toevoegen.
Ook de functie om grote bestanden te delen zal menigeen aanspreken. Bestanden met een max. grootte van 3GB zou je kunnen delen. Drag&drop de bestanden in het venster en ze worden ge-upload, waarna ze 30 dagen beschikbaar blijven. De bestanden kun je vervolgens weer via e-mail versturen. De ontvanger krijgt dan netjes een link waar hij het bestand kan downloaden.


Zonder de functies waarvoor je een account nodig hebt kun je trouwens ook prima gebruikmaken van Foxmail om je e-mailberichten af te handelen, via pop3 of IMAP. Het is echt een gebruikersvriendelijke en functierijke applicatie.

Foxmail kan ook portable gebruikt worden. Wil je niet moeilijk doen bij het installeren, kun je de portable versie gebruiken. Uitpakken en Foxmail.exe opstarten. Heb het taalbestandje aangepast zodat het direct in de Engelse taal opstart.

Foxmail downloaden
Portable versie
Installatieversie
Nederlandse portable versie (v7.0.1.92)

Hoe zit het nu met de Nederlandse versie?

De Nederlandse versie blijft achter op de Engelstalige versie, omdat deze niet meer (voorlopig tenminste) wordt bijgewerkt en aangepast. De Chinezen veranderen en updaten niet alleen het programma en de interface zelf, maar ook de taalbestanden. Kon je vroeger het Nederlandse taalbestand nog redelijk eenvoudig bijwerken, nu is niet exact duidelijk welke van de bestanden het programma gebruikt. Het oude bestand werkt niet meer.

Aan de Nederlandse versie v7.0.1.92 wordt nog wel gesleuteld door een enthousiaste gebruiker. Leo doet dat in z'n beperkte vrije tijd, maar is voornemens er een volledig Nederlandstalige versie van te maken, inclusief helpbestanden. Ik heb al een tijdje geen updates van hem meer gekregen, maar mochten die er komen, stel ik ze hier beschikbaar.Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief