AfterDawn: Nieuws

Windows 8.1 Update 1 de moeite waard?

Geschreven door Marco Korthout @ 3 apr. 2014 21:27

Windows 8.1 Update 1 de moeite waard? De veel besproken en gelekte Windows 8.1 Update 1 wordt op 8 april officieel vrijgegeven voor het grote publiek. Gisteren is op de BUILD 2014 developer conference in San Francisco de update reeds gepresenteerd en beschikbaar gesteld voor MSDN developers. Echte verassingen waren er niet, alles was al bekend.
Windows 8.1 Update 1 is eigenlijk een service- en een feature pack, van alles wat namelijk, een paar nieuwe features en diverse bugfixes. Allemaal niet echt om heel erg enthousiast van te worden. Natuurlijk een belangrijk gegeven dat Microsoft dan eindelijk van haar harde Metro-standpunt is afgestapt, "De startknop komt nooit meer terug en de gebruikers wennen er maar aan".
Ook gebruikers van een toetsenbord en muis kunnen nu standaard normaal met Windows werken.
Een ander goed punt van deze update is dat Windows minder veeleisend wordt op gebied van de systeemeisen, ook met minder krachtige computers, mini-tablets en Chromebooks zou het nu soepeler moeten werken.

Persoonlijk vind ik die tegeltjes wel aardig om te zien en wellicht zullen ze ook best wel wennen als je er maar lang genoeg mee werkt, maar het startscherm op zich is echt een ramp op een normale computer/laptop. Van het allereerste begin via Classic Shell een hele makkelijke en naar smaak aanpasbare "klassieke' startknop en menu op mijn laptop, waar ik tot op heden altijd mee gewerkt hebt.
Nu heb ik om het een en ander objectief te kunnen testen alvast de Update 1 geïnstalleerd. Maar ja, om de verschillen goed aan te kunnen geven moet je natuurlijk wel exact weten hoe dat voor de update werkte. En dat is best wel lastig als je zelden tot nooit met de moderne Metro-look gewerkt hebt.De voordelen van Update 1
 • Gebruiksvriendelijker, in het bijzonder voor toetsenbord/muis gebruikers
 • Laptops en desktops krijgen hun oude bekende bureaubladomgeving terug
 • De metro-apps zijn makkelijker te handelen
 • Geminimaliseerde metro-apps verschijnen nu ook taakbalk onder het bureaublad
 • Windows 8.1 is makkelijker af te sluiten
 • Extra DPI-mogelijkheden
 • Lagere systeemeisen

  Update 1 verwijdert Metro niet, maar maakt het net een beetje leefbaarder.

  Wil je niet wachten tot 8 april, kun je hier de updates downloaden (32-bit en 64-bit).
  Uitpakken en het readme-bestand goed lezen, want de installatievolgorde schijnt belangrijk te zijn.
  Kun je gewoon installeren op een Nederlandstalige Windows.
 • Vorige Volgende  
  Op dit artikel kun je niet reageren.

  Nieuwsarchief