AfterDawn: Nieuws

Gmail is 10 jaar geworden.

Geschreven door Marco Korthout @ 2 apr. 2014 13:09

Gmail is 10 jaar geworden.

Exact 10 jaar geleden op 1 april lanceerde Google Gmail, een e-maildienst met n GB opslagruimte. Velen dachten dat het een 1 aprilgrap was en al helemaal met die gigantische 1 GB ruimte, andere diensten boden maar een aantal MB's. Google lanceert wel eens vaker echte producten op 1 april om deze viral de wereld over te laten gaan, virale marketing.
De opslagcapaciteit van Gmail werd in de loop van de tijd constant verhoogd, tot in 2013 de totale capaciteit naar 15 GB werd gebracht, weliswaar verdeeld over Gmail, Google Drive en Google+. Met de mogelijkheid meer ruimte erbij te kopen.
Nooit meer e-mailberichten verwijderen was het slogan toen al.

De eerste 5 jaar bevond Gmail zich in een betafase en pas vanaf 2007 kon men zich direct aanmelden bij de e-maildienst. Daarvoor was dat alleen mogelijk op uitnodiging. In die tijd ontstond er een echte jacht op het verkrijgen van een uitnodiging voor Gmail. Vele bestaande gebruikers verkochten hun uitnodigingen op veilingsites zoals eBay, iets wat door Google verboden is. Ook op diverse fora en nieuwsgroepen doken verzoeken en voorstellen tot ruilhandel op om een uitnodiging te kunnen bemachtigen. Ikzelf kreeg in 2005 een uitnodiging van Google zelf, na een zeer gemotiveerde e-mail. Gebruik mijn Gmail e-mailadres sinds die tijd als mijn hoofd e-mail.En zijn nog wat problemen met de naam geweest in landen als Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, echter zijn die nu opgelost.

Om het 10-jarige bestaan van Gmail te vieren, kwam Google met de Gmail Shelfie (the SHareable sELFIE). Maak van een Selfie een thema en deel deze met je vrienden. Ook kun je Trending Shelfies instellen als je Gmail-thema.
In hoeverre dit serieus bedoeld is weet ik niet, waarschijnlijk een 1-april grapje.Het is geen slecht idee om af en toe een back-up van je Gmail te downloaden, ook Gmail heeft wel eens te maken met technische storingen. Hiervoor ga je naar Google takeout, waar je een kopie van je gegevens downloaden. Je kunt zelf selecteren welke van de 19 ondersteunde Google-diensten je jouw gegevens wilt downloaden. Afhankelijk van de aantal berichten kan het genereren van je back-up enige tijd in beslag nemen.Hier vind je een lijst met de 1 april grappen, easter eggs en hoaxes van Google.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief