AfterDawn: Nieuws

Foto's downloaden van Instagram

Geschreven door Marco Korthout @ 27 mrt. 2014 14:59

Foto's downloaden van Instagram

Instagram heeft nu al 200 miljoen gebruikers, die dagelijks 60 miljoen foto's delen. Begonnen als een sociaal netwerk om mooie foto's te delen, al dan niet bewerkt met een van de vele filters. Nu, een paar jaar na de overname door Facebook, begint Instagram steeds meer op een echt social netwerk te lijken, met video's (ook met mooie filters natuurlijk) en de mogelijkheid om berichten rechtstreeks naar je vrienden sturen.
Core-business zijn echter nog steeds de foto's. De huidige 200 miljoen gebruikers
Natuurlijk volg je jouw favoriete artiesten op Instagram en wil je graag die mooie plaatjes opslaan op je harde schijf. Helaas biedt Instagram die mogelijkheid niet. Even rondkijken in de broncode en je weet waar je de foto kunt downloaden. Maar dat is natuurlijk niet voor iedereen even eenvoudig.

Het kan makkelijker.
Bijvoorbeeld met de Free Instagram Downloader, een gratis applicatie waarmee je geselecteerde foto's of lekker gewoon alle foto's van de Instagram-gebruiker kunt downloaden.
Stel je wilt de foto's en video's van een van de mooiste vrouwen, Doutzen Kroes, bewaren op je harde schijf. Je opent de applicatie, drukt op het groene pijltje (Input User Name), vult daar Doutzen in en de eerste thumbnails worden al weergegeven. Nu kun je de foto's die je wilt downloaden allemaal apart selecteren, maar je kunt voor het gemak ook de hele lijst downloaden (in dit voorbeeld 1052 items!).
Makkelijker kan haast niet.Maar er meer tools die dit kunnen.
4k Stogram is een gratis tool die dat net weer een beetje anders doet. Je vult daar de namen in van de Instagram-gebruikers en 4k Stogram volgt deze dan ook daadwerkelijk voor jou en downloadt dan automatisch de foto's en video's (in MP4-formaat). Door rechts te klikken op een foto kun je deze ook direct delen via Facebook.
Meertalig, ik zou echter de Nederlandse vertaling links laten liggen ;)Er bestaan nog een paar van dergelijke tools, maar de bovengenoemde werken toch het prettigst.

Om vanaf je mobiele Android telefoon Instagram-foto's op te slaan zou je InstaSave kunnen gebruiken.

Instagram is momenteel ook aan het experimenteren met het integreren van ondersteuning voor locatiedienst Facebook Places. Momenteel gebruikt het nog de locatiegegevens van rivaliserende dienst FourSquare hiervoor.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief