AfterDawn: Nieuws

Avast blijft Windows XP tot 2017 ondersteunen

Geschreven door Marco Korthout @ 18 mrt. 2014 16:15

Avast blijft Windows XP tot 2017 ondersteunen

Het Tsjechische anti-virusbedrijf Avast heeft laten weten dat het gebruikers van Windows XP in ieder geval tot 2017 zal blijven ondersteunen. Om XP-gebruikers te beschermen zal Avast tenminste de komende drie jaar beschermingsmodules en detectie-updates uitbrengen die tegen beveiligingslekken en andere beveiligingsproblemen bescherming bieden.
Op 8 april 2014 stopt Microsoft met het uitbrengen van updates voor Windows XP. Het besturingssysteem krijgt de status 'end-of-life'. Het NCSC adviseert samen met DefCERT, Microsoft en Team High Tech Crime om niet langer Windows XP te gebruiken, maar over te stappen naar een ander besturingssysteem.
Uit eigen onderzoek van Avast blijkt dat er nog veel bedrijven Windows XP gebruiken.

Alle software, ook Windows XP, bevat programmeerfouten. Deze fouten kunnen leiden tot kwetsbaarheden in de beveiliging, waardoor kwaadwillenden op uw computer kunnen inbreken. Softwaremakers brengen regelmatig updates uit om deze kwetsbaarheden te verhelpen. Windows XP stamt uit 2001. Microsoft heeft daarom aangekondigd niet langer updates uit te zullen brengen voor Windows XP. Computers die na april 2014 nog Windows XP gebruiken, zullen kwetsbaar zijn en blijven voor aanvallen door kwaadwillenden.

Volgende maand stopt Microsoft de ondersteuning van het 12,5 jaar oude besturingssysteem, waardoor er geen beveiligingsupdates meer voor nieuw ontdekte lekken verschijnen. Om XP-gebruikers te beschermen zal Avast tenminste de komende drie jaar beschermingsmodules en detectie-updates uitbrengen die tegen beveiligingslekken en andere beveiligingsproblemen bescherming bieden, zo laat de virusbestrijder weten.

Avast kun je hier downloaden.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief