AfterDawn: Nieuws

Popcorn Time: Netflix voor illegale films

Geschreven door Marco Korthout @ 11 mrt. 2014 18:06

Popcorn Time: Netflix voor illegale films Online een auteursrechtelijk beschermde film bekijken wordt met Popcorn Time wel heel erg gemakkelijk. Je hoeft niet meer eerst via BitTorrent de hele film te downloaden naar je computer. Film selecteren en direct kijken! Popcorn Time zoekt voor jou naar de best beschikbare torrent en deze wordt dan tijdens het afspelen naar de lokale pc gedownload. Tijdelijk opgeslagen, want zodra de pc opnieuw wordt opgestart wordt de film weer netjes verwijderd.
Netflix voor piraten dus.

Om Popcorn Time te gebruiken moet je allereerst de gratis software downloaden, er zijn versies beschikbaar voor Mac OSX 10.7 en hoger, Windows 7 en hoger en Linux. De installatie is een eitje, in het Nederlands zelfs, net als de interface trouwens. Voor je het weet kijk je naar de nieuwste kaskraker.

Is het gebruik van Popcorn Time illegaal?
In sommige landen wel, in Nederland (nog) niet,
bij ons is alleen het uploaden van auteursrechtelijk beschermd materiaal illegaal.

Popcorn Time gebruikt torrents,
doe je dan eigenlijk ook aan het seeding tijdens het bekijken van een film?

Ja, zolang je naar een film kijkt met Popcorn Time, ben je ook bits aan het uploaden.

Omdat er geen geld verdiend wordt en omdat ze zelfs niets hosten, verwachten de ontwikkelaars uit Buenos Aires geen juridische problemen.

Downloaden van de software:
Windows
Mac OSX
Linux.Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief