AfterDawn: Nieuws

Google Chromecast binnenkort ook te koop in andere landen

Geschreven door Marco Korthout @ 11 mrt. 2014 16:50

Google Chromecast binnenkort ook te koop in andere landen

De Google Chromecast werd in juli vorig jaar ge´ntroduceerd en was officieel nog steeds alleen te koop in de VS. Android/Chrome topman Sundar Pichai maakte tijdens zijn SXSW keynote bekend dat in de aankomende weken de Google Chromecast in andere landen te koop zal zijn.
Vorige maand kwamen er al berichten binnen dat populaire gadget binnenkort te koop zou zijn in Groot-BrittanniŰ en AustraliŰ. Die geruchten blijken waar te zijn.
In welke andere landen de Chromecast op korte termijn ook beschikbaar zal zijn is nog niet bekend.

De Chromecast is een kleine HDMI-dongle die in de HDMI-ingang van een televisie gestoken kan worden om webcontent te bekijken op je TV. De Chromecast draait op een vereenvoudigde versie van het Chrome OS en maakt via wifi verbinding met een thuisnetwerk. Het wordt van stroom voorzien via de HDMI-poort of wanneer de televisie dat niet ondersteunt, via USB.Op dit moment is de lijst met apps en diensten die de Chromcast ondersteunen nog vrij beperkt: Netflix, Hulu Plus, HBO Go, Pandora, YouTube, Google Play TV and Movies, Vevo, Plex, Songza, Google Music, Redbull.tv, PostTV, Viki en de RealPlayer Cloud. Maar omdat Google de Chromecast SDK heeft vrijgegeven, kan iedere ontwikkelaar Chromecast-ondersteuning toevoegen aan zijn applicaties en zullen er snel apps met ondersteuning voor de Chromecast komen.

Op deze Google-pagina kun je checken welke Google apparaten, waar verkocht worden.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief