AfterDawn: Nieuws

Gehackte Nokia X draait Google's Android apps en services

Geschreven door Marco Korthout @ 2 mrt. 2014 2:07

Gehackte Nokia X draait Google's Android apps en services

Microsoft neemt de telefoontak van Nokia binnenkort over voor 3,79 miljard en 1,65 miljard voor patenten van Nokia. De naam en het logo van Nokia mag Microsoft tien jaar lang gebruiken op de bestaande modellen. Nokia bracht deze week de Nokia X Android-telefoon op de markt, waarmee het Finse bedrijf de diensten van Microsoft wil promoten en niet die van Google. De X Android handset is exclusief ontworpen om Microsoft services als Outlook.com, OneDrive, en Skype te draaien.
Nokia heeft, zo blijkt het, de boel niet al te dicht gespijkerd, de Nokia X is nu al gekraakt om de diensten van Google te kunnen draaien. Xda-developers lid Kashamalaga heeft op zijn Nokia X de Google Play Store en Google apps (Gmail, Google Now, Google Maps en Hangouts) in vijf eenvoudige stappen draaiende gekregen.

Nokia lijkt het helemaal niet zo erg te vinden dat de X is gehackt om Google's Android apps en services te kunnen draaien,
zie onderstaande tweet.


Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief