AfterDawn: Nieuws

Nieuw: Google Maps Gallery, soort Youtube voor kaarten

Geschreven door Marco Korthout @ 1 mrt. 2014 16:20

Nieuw: Google Maps Gallery, soort Youtube voor kaarten Google heeft haar Google Maps Gallery gelanceerd, een verzamelplaats voor allerlei soorten kaarten. Maps Gallery werkt ale een interactieve, digitale atlas. Je vindt er historische kaarten, klimaatveranderingen, kaarten met te koop staande huizen, schipbreuken, de nieuwste satelliet-updates, up-to-date evacuatie routes en nog veel meer. De kaarten in Maps Gallery kunnen ook bekeken worden in Google Earth en zijn te vinden via de grote zoekmachines.


De kaarten beschikken allemaal over een "Weergeven in Google Earth" knop om een KML te genereren. De kaarten zijn te delen en te embedden, net als de video's van YouTube.

Keyhole Markup Language, ook wel afgekort als KML, is een op XML gebaseerde standaard opmaaktaal voor geografische data. Het wordt met name gebruikt voor het programma Google Earth. Maar ook Google Maps en Marble zijn in staat om KML bestanden weer te geven. Het KML bestand beschrijft een aantal features (locaties (placemarks), beelden/figuren (images), 3D modellen, tekstuele beschrijvingen) die weergegeven worden in bv. Google Earth en Google Maps. KML en GML hebben een gemeenschappelijk grammaticale vorm.Er zijn al veel kaarten te vinden en de collectie wordt regelmatig aangevuld met handige kaarten en statistiekoverzichten. Organisaties kunnen kaarten inbrengen, nu al kun je de kaarten van bijv. de National Geographic Society, World Bank Group, United States Geological Survey, Florida Emergency Management al overzichtelijk bekijken.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief