AfterDawn: Nieuws

Facebook gebruikt profielgegevens en sociale indicatoren in strijd tegen piraterij

Geschreven door Marco Korthout @ 4 dec. 2013 4:17 Gebruikers reacties (1)

Facebook gebruikt profielgegevens en sociale indicatoren in strijd tegen piraterij Facebook maakt gebruik van een gepatenteerde techniek waarbij het profielgegevens gebruikt om te analyseren of de gedeelde bestanden auteursrechtelijk misbruikt worden. De data wordt zorgvuldig geanalyseerd op basis van diverse sociale indicatoren als de interesses van de poster en de ontvanger, hun geografische locatie en hun sociale relatie.
Het toegekende patent draagt de naam "Gebruik van sociale signalen om ongeoorloofde content op sociale netwerken te identificeren", waarin Facebook de rijkdom aan persoonlijke en sociale gegevens beschrijft waaruit het bedrijf informatie kan ontleden. Onbekend is hoelang Facebook al gebruikmaakt van deze techniek.

Met haar nieuwe anti-piraterijtool hoopt Facebook te kunnen voorspellen of gedeelde content wel of niet legaal is.

Tijdens de analyse kunnen alle sociale indicatoren gebruikt worden, wat gebruikers 'liken', waar ze wonen, de diversiteit van bekijkers van de content, de relaties onderling, etc., etc. De vermeende illegale bestanden of links kunnen daarna verwijderd worden, of voor nader onderzoek opzij gezet worden.Facebook heeft in haar gebruikersovereenkomst staan dat zij alle beschikbare gebruikersinformatie mogen gebruiken om de eigendomsrechten van Facebook en anderen te beschermen. Vergeet dus niet dat alles wat je doet op Facebook, nauwkeurig gevolgd wordt in de strijd tegen piraterij.

Bron

Vorige Volgende  

1 reacties

17.12.2013 13:44

dus alle likes naar films verwijderen?

Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief