AfterDawn: Nieuws

Youtube krijgt muziekdienst en offline afspelen

Geschreven door Marco Korthout @ 1 dec. 2013 11:22

Youtube krijgt muziekdienst en offline afspelen Een APK Teardown van de Android Police wijst erop dat Google de videodienst Youtube aan het voorbereiden is voor een nieuwe muziekdienst 'Music Pass'.
De mensen van Android Police onderzoeken de apk-codes van nieuw verschenen apps altijd zorgvuldig, een soort CSI voor Android-apps ;) Tijdens zo'n APK Teardown ontdekken zij dan ook regelmatig verwijzingen en voorbereidingen voor nieuwe functies. Ook nu met de nieuwe Youtube app (zelf zit ik op versie 5.3.24).

De nieuwste versie biedt al een optie om video's vooraf te laden om deze offline te kunnen bekijken en om een TV te koppelen zodat je video's via je televisietoestel kunt bekijken (voor de mensen die geen Chromecast hebben).In de code werden duidelijke aanwijzingen gevonden voor 'Music Pass', een toekomstige muziekdienst, waarbij je onbeperkt naar miljoenen nummers kunt luisteren, ook tijdens uitvoeren van andere apps.De grote vraag blijft of de dienst beschikbaar komt voor iedereen, hoeveel een abonnement gaat kosten, hoe het zich verhoudt tot Google Play Music, etc. Waarschijnlijk is Google nog aan het onderhandelen over de specifieke gebruikersrechten voor het gebruik van de muziek(video's).


Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief