AfterDawn: Nieuws

Londen krijgt als eerste stad een eigen domeinnaam

Geschreven door Marco Korthout @ 17 nov. 2013 14:55

Londen krijgt als eerste stad een eigen domeinnaam

Officials in Londen hebben bevestigd dat de stad als eerste in de wereld, ergens in 2014, haar eigen domeinnaam krijgt.
Londen krijgt dus haar eigen top level domeinnaam (TLD) van ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) is een non-profit organisatie die een aantal internet-gerelateerde taken uitvoert, zoals het maken van top level domains, toewijzen van domeinnamen en de distributie van IP-nummers.

London-gebaseerde bedrijven, organisaties en anderen kunnwn vanaf voorjaar 2014 webadressen aanvragen. Al meer dan 30.000 bedrijven hebben aangegeven interesse te hebben.

"Met de .london domeinnaamextensie kunnen organisaties zich nadrukkelijker associŽren met onze fantastische stad," zegt burgemeester Boris Johnson. "Dit is een uitstekende mogelijkheid om London's digitale aanwezigheid uit te breiden, wat zich natuurlijk weer gaat vertalen in nieuwe investeringen in de stad."Om domeinnaamkapers tegen te gaan, biedt ICANN een trademark claims service aan.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief