AfterDawn: Nieuws

FBI waarschuwt de overheidsinstanties voor inbraken Anonymous hackers

Geschreven door Marco Korthout @ 17 nov. 2013 15:27

FBI waarschuwt de overheidsinstanties voor inbraken Anonymous hackers De FBI kwam deze week met de waarschuwing dat hackers gelinkt aan het hackerscollectie Anonymous, sinds hun actie een jaar geleden gestart werd, in computers van meerdere overheidsinstanties in de VS hebben ingebroken en daarbij gevoelige gegevens gestolen.
De hackers maakten gebruik van een kwetsbaarheid in Adobe's ColdFusion software om toegang te krijgen in computers en om back doors (achterdeurtjes) achter te laten om later weer nieuwe gegevens te kunnen stelen.

In een memo, noemt de FBI de aanvallen "een wijdverbreid probleem waarop actie ondernomen wordt worden" die naast de Amerikaanse Defensie ook veel andere instanties betreffen. De FBI gaat ervan uit dat de aanvallen nog steeds gaande zijn.

Systeembeheerders hebben instructies gekrgen over waar ze naar moeten zoeken om te controleren of er ook in hun systemen is ingebroken.

Volgens een interne mail van Kevin Knobloch, chief of staff van de Amerikaanse minister van Energie, bevat de gestolen data persoonlijke gegevens van 104.000 werknemers, aannemers, familieleden en anderen die zijn betrokken bij het Amerikaanse ministerie van Energie.
En dat er ook 2000 bankaccountgegevens zijn gestolen.De aanvallen zijn gerelateerd aan een rechtszaak van de Engelse Lauri Love die onlangs is aangeklaagd voor het hacken van Amerikaanse overheidscomputers.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief