AfterDawn: Nieuws

BlackBerry Messenger (BBM) voor Android en iPhone nu echt beschikbaar.

Geschreven door Marco Korthout @ 22 okt. 2013 16:15

BlackBerry Messenger (BBM) voor Android en iPhone nu echt beschikbaar. We moesten er een tijdje op wachten, na de eerste mislukte lancering, maar de BlackBerry Messenger (BBM) voor Android en iPhone is nu dan echt beschikbaar. Althans voor diegene die zich eerder al hebben geregistreerd op de BlackBerry website. Anderen kunnen wel downloaden, maar worden na invoeren in een wachtrij geplaatst om zo de servers een beetje te ontlasten.
Pss .. het schijnt dat je ook een account kunt aanmaken met een e-mailadres van iemand die al een ID heeft kunnen aanmaken. Tijdens aanmaken van je eigen nieuwe account gebruik je daarna gewoon je eigen e-mailadres.


Met de BlackBerry Messenger kun je chatten met BlackBerry-, iPhone- en Androidgebruikers. De Androidversie chat-app is gratis en werkt met Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) of hoger. Omdat je met de BBM altijd verbonden bent, ontvang de berichten in realtime, kun je chatten, multimedia te delen en groepsgesprekken voeren met 30 personen. Berichten versturen en ontvangen in seconden met max. 2.000 tekens, en je krijgt een seintje als je berichten zijn bezorgd en zijn gelezen.

Vanmorgen natuurlijk direct testen, mocht direct een BBM-ID aanmaken omdat ik eerder geregistreerd had. Helaas liep de eerste keer de configuratie vast, de tweede keer ging ook niet zoals het moest en toen ik de derde keer, na het geforceerd stoppen en opnieuw starten mijn e-mailadres invoerde, werd ik in de wachtrij geplaatst.

En net toen ik dit stukje geschreven had mocht ik naar binnen ;)

DE FEATURES
 • Chat met vrienden op Android, BlackBerry en iPhone:
 • BBM staat altijd aan en is altijd verbonden: je hoeft geen app te openen
 • Zie wanneer berichten zijn afgeleverd (D) of gelezen (R)
 • Deel foto's, bestanden, documenten, spraakmemo's en meer
 • Zie wanneer je contactpersonen op je bericht reageren
 • Laat zien in wat voor stemming je bent met emoticons

  PRIVACY
 • Je bepaalt zelf hoe u je je gegevens wilt delen – BBM gebruikt PIN-codes in plaats van telefoonnummers of e-mailadressen voor meer privacy en zodat je altijd controle hebt over wie contact met je kan opnemen
 • Je kiest je contactpersonen – dankzij 2-wegs opt-in heb je controle over wie je berichten kan sturen  GROEPSCHAT
 • Groepen – Via BBM Groups kunt je foto's, lijsten en afspraken delen met andere groepsleden. Je kunt zelfs lid zijn van een groep met mensen die niet in je eigen lijst met BBM-contactpersonen staan.
 • Groepschats – Nodig meerdere contactpersonen uit om deel te nemen aan een chatgesprek.
 • Broadcast-berichten – Stuur een bericht naar meerdere BBM-contactpersonen tegelijk.
 • Eigen BBM-profiel aanmaken
 • Gebruik afbeeldingen, foto's of zelfs animaties (GIF's) voor je profielfoto.
 • Werk je status bij om mensen te laten weten waar je mee bezig bent of hoe je je voelt.

  BlackBerry Website
  BBM voor Android
 • Vorige Volgende  
  Op dit artikel kun je niet reageren.

  Nieuwsarchief