AfterDawn: Nieuws

Chromecast in Nederland installeren

Geschreven door Marco Korthout @ 17 okt. 2013 17:05

Chromecast in Nederland installeren

Vandaag kreeg ik mijn Chromecast thuis die ik door een foutje van Amazon kon bestellen. Nu wil het dat de Chromecast alleen in de VS verkocht wordt en in principe alleen daar zou kunnen werken. Vanuit Nederland de Chromecast-app via Google Play installeren is er niet bij.
Was daarom goed voorbereid, het apk-bestand lag al klaar. En wat schetst mijn verbazing, vanaf de laptop was de volledig installatieprocedure eenvoudig te voltooien, kwam geen apk-bestandje bij aan te pas, althans geen zelf-gedownloade.Uitpakken, de Chromecast in de HDMI-ingang van de TV
via de laptop naar google.com/chromecast/setup
de instructies volgen, chromecastinstaller downloaden en installeren en voilà.
De Chromecast-extensie voor Chrome had ik voor die tijd al geïnstalleerd.

Als test Netflix opstarten op de laptop, op de castknop klikken en op de TV kijken.
Makkelijker kan gewoon niet.

Ik ben er heel blij mee!

Het Chromecast apk-bestand heb ik voor de liefhebber hier geparkeerd (met dank aan xdadevelopers):
com.google.android.apps.chromecast.app-2.apk (2.9 MB)


Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief