AfterDawn: Nieuws

Alle gezichten van Facebook op één pagina

Geschreven door Marco Korthout @ 29 sep. 2013 16:19

Alle gezichten van Facebook op één pagina Facebook, op 4 februari 2004 (als "The facebook") gelanceerd voor studenten van de Harvard-universiteit, nu wereldwijd meer dan 1.2 miljard gebruikers en een beursnotering.
Natalia Rojas, een Argentijnse ontwikkelaar van internetprojecten en webtechnologie, heeft TheFacesofFacebook.com ontwikkeld waarop alle facebookprofielen van de Facebookgebruikers op chronologische wijze te zien zijn.

Je kunt jezelf en je vrienden in het enorme gezichtenmozaïek vinden door in te loggen via Facebook. Zo kom je erachter wie van je vrienden als eerste te vinden was op het nog steeds uitdijende smoelenboek. Grappig om te zien wie van je vrienden er het eerst op Facebook te vinden waren.
De zwarte markering ben jezelf en de witte vlakjes zijn al je Facebook-vrienden.

Rojas geeft op de site aan dat er geen privacyregels worden geschonden, geen gegevens opslaan, maar dat ze gewoon een onschuldige manier hebben gevonden om de meer dan 1.2 miljard profielafbeeldingen op chronologische wijze weer te geven.Ik was volgens de site gebruiker 114.207.566. Na opnieuw laden kreeg ik wel een ander nummer, maar zat redelijk in de buurt van het eerder genoemde getal. Globaal zal je plaats in de gezichtenmozaïek dus wel redelijk accuraat zijn.Opmerking: tijdens het schrijven van dit artikel was de website een paar niet bereikbaar.
Overbelast?

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief