AfterDawn: Nieuws

iOS 7.0.2 introduceert nieuw beveiligingslek

Geschreven door Marco Korthout @ 28 sep. 2013 16:35

iOS 7.0.2 introduceert nieuw beveiligingslek

Het zit Apple niet mee met hun nieuwste mobiele besturingssysteem, iOS 7.0.2. Hebben ze het ene gat gedicht, dient zich weer een nieuw gat aan. Ook met de nieuwste update is het toegangsscherm te omzeilen.
Wel ben je er twee iPhones voor nodig.

Door een aantal handelingen in de juiste volgorde uit te voeren is ook nu het toegangsscherm te omzeilen. Het filmpje laat zien dat je een telefoongesprek moet starten met Siri, om vervolgens de optie FaceTime te kiezen. Zodra FaceTime in gestart is zet je de iPhone in slaapstand, om deze vervolgens weer in te schakelen. De volgende stap is om met een andere iPhone het FaceTime-gesprek op te nemen en direct weer op te hangen.
Met als resultaat dat je toegang krijgt tot de iPhone-app,
zodat je op de kosten van de eigenaar van de telefoon kunt bellen.

Op naar iOS 7.0.3 dus ;)

Dit beveiligingslek is trouwens eenvoudig zelf te dichten door de toegang tot Siri vanaf het ontgrendelscherm uit te schakelen. Dit doe je via Instellingen > Algemeen > Codeslot > Siri.Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief