AfterDawn: Nieuws

LinkedIn aangeklaagd door gebruikers voor hacken e-mailaccounts

Geschreven door Marco Korthout @ 22 sep. 2013 13:46

LinkedIn aangeklaagd door gebruikers voor hacken e-mailaccounts LinkedIn, 's werelds populairste professionele netwerk, is deze week aangeklaagd door klanten die de site ervan beschuldigen dat hun "identiteiten ongeoorloofd worden gebruikt voor marketingdoeleinden door hun externe e-mailaccounts te hacken en de contactadressen te downloaden."
De klanten vragen een federale rechter het bedrijf te verbieden dit vermeende misbruik te blijven practiceren. Bovendien eisen ze dat LinkedIn "alle inkomsten die zijn opgebracht door gebruik van hun identiteiten te besteden aan het promoten van de site aan niet-leden".

Als onderdeel van hun klacht wordt door de klanten ingebracht dat zelfs LinkedIn's eigen website honderden klachten bevat over dezelfde ongewenste werkwijze. LinkedIn heeft meer dan 230 miljoen gebruikers en is de laatste jaren heel snel gegroeid.

"LinkedIn stelt het belang van klanten op de eerste plaats, daarbij hoort transparant zijn over hoe wij de data van onze leden beschermen en gebruiken," volgens LinkedIn.De klacht vermeldt dat LinkedIn van alle leden vereist om een e-mailadres te gebruiken als gebruikersnaam voor het netwerk om daarna deze gegevens te gebruiken om te proberen de contactadressen daarvan te stelen. "LinkedIn doet zich voor als de gebruiker en downloadt alle gerelateerde e-mailadressen naar de LinkedIn's servers,". "LinkedIn kan deze adressen downloaden van de externe e-mailaccounts zonder het wachtwoord of toestemming van de gebruiker."

Blake Lawit, een van de directeuren van LinkedIn verklaart dat de beschuldigingen niet waar zijn. "Wij versturen nooit namens klanten berichten of uitnodigingen om lid te worden, tenzij wij daar toestemming voor hebben gekregen van de gebruiker," zegt Lawit.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief