AfterDawn: Nieuws

Internet Explorer 11 Preview beschikbaar voor Windows 7

Geschreven door Marco Korthout @ 26 jul. 2013 11:05

Internet Explorer 11 Preview beschikbaar voor Windows 7 Microsoft heeft een Developer Preview van de Internet Explorer 11 browser beschikbaar gesteld voor gebruikers van Windows 7 (en Windows Server 2008 R2).
De browser wordt standaard meegeleverd met de aankomende Windows 8.1 en zal daarna ook beschikbaar komen voor Windows 7.

Microsoft had het beloofd en kan natuurlijk ook niet anders, met meer dan 700 miljoen gebruikers is Windows 7 nog steeds het meest gebruikte besturingssysteem ter wereld. Ter vergelijking; Windows 8 heeft nu iets meer dan 100 miljoen gebruikers (volgens cijfers van Microsoft).

De Windows 7 IE 11 Developer's Preview zou volgens Microsoft minstens 30 procent sneller zijn dan concurrerende browsers en in vergelijking met IE 10 iets sneller. IE 11 is de eerste browser die berust op W3C Resource Priorities, een nieuwe standaard. Het opbouwen van tekst en het 'realtime' decoderen van jpeg-afbeeldingen wordt door de grafische processor van de pc verzorgt, wat een snelheidswinst oplevert en een besparing op de batterijbelasting in draagbare apparatuur.De Windows 7 IE11 preview mist echter wel een paar functies die je wel in de Windows 8.1 versie tegenkomt.

ZD heeft deze verschillen netjes uitgewerkt:

1. In de Windows 7 versie van IE11 vind je de adresbalk bovenaan de browser (zoals bij IE10 op Windows 7). IE11 for Windows 8.1 plaatst de adresbalk onderaan.
2. Ondersteuning voor max. 100 gelijktijdige geopende tabbladen per venster is niet beschikbaar in IE11 op Windows 7. (De reden is dat IE11 op Windows 7 is een desktop/Win32 app en geen een "moderne"/metro-stijl app.)
3. IE11 op Windows 7 ondersteunt geen premium video-extensies zoals de 8.1 versie dat doet. "Windows 7 gebruikers beschikken al over diverse opties om beveiligde content online te streamen en te bekijken, deze methodes blijven gewoon werken," aldus een woordvoerder (lees Silverlight en Flash).
4. Geen ondersteuning voor Google's SPDY protocol (de voorlpoer van HTTP 2.0) in IE11 op Windows 7. IE11 op Windows 8.1 ondersteunt dat wel.
5. IE11 op Windows 7 ondersteunt geen Enhanced Protected Mode browser beveiligingsverbeteringen.
6. De UI Responsiveness tab is uitgeschakeld in de F12 developer tools. Maar door een update van Windows 7 zal die wel beschikbaar komen in de uiteindelijke versie.

Op moment van schrijven was er nog geen Nederlandstalige versie beschikbaar.
Download de Engelstalige versies hier:
Internet Explorer 11 Developer Preview (32-bit)
Internet Explorer 11 Developer Preview (64-bit)

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief