AfterDawn: Nieuws

Leaseweb heeft alle data van Megauploadgebruikers verwijderd

Geschreven door Marco Korthout @ 19 jun. 2013 20:04

Leaseweb heeft alle data van Megauploadgebruikers verwijderd Woest is Kim Dotcom, Megaupload's voormalige hostprovider Leaseweb heeft alle Megaupload gebruikersdata van 690 servers verwijderd zonder waarschuwing. Petabytes (1 PB = 1000 terabyte) met data en back-ups, veelal van Europese gebruikers zijn voorgoed verdwenen. Kim Dotcom is woest en zegt dat de Amerikaanse overheid dit altijd al heeft gewild.
Vanaf de tijd dat Megaupload uit de lucht werd gehaald was nooit helemaal duidelijk wat er met de persoonlijke bestanden van Megaupload gebruikers zou gebeuren. Kim Dotcom zag deze data als bewijs in de rechtszaak die de VS tegen hem gestart was in januarie 2012. Dotcom wordt in de VS aangeklaagd voor het faciliteren van het schenden van auteursrechten.

Het Nederlandse bedrijf Leaseweb heeft Kim Dotcom vandaag geïnformeerd over het opschonen van de 690 servers met Megauploaddata.

Advocaten hebben namens het voormalige bedrijf herhaaldelijk aan Leaseweb gevraagd de Megaupload servers niet te wissen zolang de rechtszaak in de VS nog speelt. Heeft dus niet mogen baten. Een andere voormalige host van Megaupload, Carpathia, heeft alle servers netjes opgeslagen.


Dotcom, momenteel vrij op borg in Nieuw-Zeeland, heeft een succesvolle comeback gemaakt met zijn nieuwe online bestandsservice Mega.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief