AfterDawn: Nieuws

PRISM: Amerikaanse opsporings- en inlichtingenorganisaties bespioneren niet-Amerikanen.

Geschreven door Marco Korthout @ 8 jun. 2013 4:01

PRISM: Amerikaanse opsporings- en inlichtingenorganisaties bespioneren niet-Amerikanen.

Amerikaanse opsporings- en inlichtingenorganisaties verzamelen via het PRISM-project gegevens van niet-Amerikanen via de grote bedrijven als Apple, Microsoft en Google. Die bedrijven zelf verklaren dat dit pertinent onjuist is en dat dit zeker niet met medeweten van die bedrijven plaatsvindt. Geen van de bedrijven biedt directe toegang tot hun servers.
De NSA en FBI zouden inzage in bijna alle online activiteiten van gebruikers, e-mails, bekeken video's en foto's, bezochte websites, chatgesprekken, etc. Althans, van niet-Amerikanen als we James Clapper, hoofd van de nationale inlichtingendiensten, moeten geloven. Het systeem kan volgens hem niet doelgericht ingezet worden tegen Amerikanen en personen die zich in de Verenigde Staten bevinden.
Informatie die middels dit programma wordt verzameld, behoort tot de belangrijkste en waardevolste veiligheidsinformatie en wordt gebruikt om onze natie te beschermen tegen een breed scala aan bedreigingen.
Wanneer de grote bedrijven geen achterdeurtje (back door) hebben ingebouwd, vraag ik mij af hoe de NSA en de FBI dan wel toegang kunnen krijgen tot uw en mijn activiteitendata. Nu is het natuurlijk zo dat alles wat onversleuteld over het internet verstuurd wordt af te luisteren is. Daar ben je geen achterdeurtje voor nodig.
Soort ECHELON, waarmee de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland zich gezamenlijk inspannen om wereldwijd alle vormen van communicatie af te luisteren.

Zelf maak ik steeds vaker gebruik van een VPN-service (CyberGhost in mijn geval) en het liefst zou ik al mijn e-mailtjes via PGP versleutelen.

Waarom?
Omdat ik iets te verbergen heb?
Nou nee, dat valt wel mee, af en toe een filmpje downloaden,
wat in Nederland niet verboden is, nog niet tenminste.
Waarom ben ik dan wel zo gesteld op mijn privacy?

Waarom hebben jullie gordijnen?
Of mag ik je bankafschriften eens zien?

Het gaat gewoon niemand wat aan,
als ik iets wil delen doe ik dat wel via Google+, Facebook of Twitter.

Nog even wachten op de versleutelde e-mailservice van Kim Dotcom


Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief