AfterDawn: Nieuws

Amerikaanse ambassadeur in AustraliŽ wil 'Game of Thrones' piraterij stoppen

Geschreven door Marco Korthout @ 29 apr. 2013 5:13

Amerikaanse ambassadeur in AustraliŽ wil 'Game of Thrones' piraterij stoppen Jeff Bleich, de Amerikaanse ambassadeur in AustraliŽ heeft zich als doel gesteld de illegale verspreiding van de tv-serie 'Game of Thrones' te stoppen.
Tegelijkertijd met de jaarlijkse UN World Book en Copyright Day, riep Bleich via facebook de fans van de serie op te stoppen met het illegaal downloaden daarvan. Hij ging zelfs zover de mate van piraterij te omschrijven als "net zo episch en slinks als de serie zelf."

Volgens de site TorrentFreak is Game of Thrones de meest illegaal verspreide en gedownloade tv-serie van 2012. Eťn aflevering is ongeveer 4.280.000 gedownload via BitTorrent trackers in 2012, wat ongeveer gelijk staat aan het aantal kijkers naar de normale tv-uitzending van die bewuste aflevering. Met andere woorden, ongeveer de helft van alle kijkers heeft de uitzending eigenlijk gestolen van HBO.
Bleich benadrukte ook dat de AustraliŽrs de grootste piraten zijn van de tv-serie, wat mede veroorzaakt wordt door de vertraagde uitzendingen in dat land.

Op zich is deze actie opmerkelijk te noemen omdat HBO en de GoT cast zich helemaal niet druk maken over de piraterij van hun show. Het schijnt namelijk helemaal geen negatieve invloed te hebben op de verkoop van de serie op DVD/Blu-ray. Ze zien het als een compliment.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief