AfterDawn: Nieuws

Windows 8.1 direct opstarten naar klassieke desktop

Geschreven door Marco Korthout @ 17 apr. 2013 15:52

Windows 8.1 direct opstarten naar klassieke desktop Het lijkt er sterk op dat Microsoft toch overstag gaat met de opstartmogelijkheden van Windows 8. Verklaarde Microsoft nog niet zo lang geleden dat men echt niet van plan is de oude startknop en het oude startmenu weer van stal te halen, dat de mensen er maar aan moesten gaan wennen, nu lijkt het er volgens The Verge toch op dat ze daar van terugkomen.
Hoewel het volgens anderen nog geen helemaal uitgemaakte zaak is, heeft Microsoft in testversies van Windows 8.1 (aka Windows Blue) de optie hebben ingebouwd om direct naar het klassieke bureaublad te gaan na het opstarten.
Standaard zou de optie zijn uitgeschakeld.

Microsoft kan ook niet anders natuurlijk, het idee was leuk, maar het werkt gewoon niet. Nu alleen nog maar toegeven dat het een misstap was. Gelukkig zijn er al een tijdje andere ontwikkelaars die ons helpen met een alternatieve startknop en startmenu.
Persoonlijk vind ik de gratis Classic Shell de beste oplossing. Hiermee kun je direct naar opstarten naar de desktop.Volgens de geruchten zal versie 8.1 in het najaar beschikbaar zijn voor gebruikers van Windows 8.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief