AfterDawn: Nieuws

The Pirate Bay krijgt virtueel asiel in Noord-Korea

Geschreven door Marco Korthout @ 4 mrt. 2013 22:24

The Pirate Bay krijgt virtueel asiel in Noord-Korea Ironischer kan het haast niet, The Pirate Bay, de opgejaagde bittorent website, die vol gaat voor een vrij internet, krijgt virtueel asiel in Noord-Korea. Een van de minst vrije, misschien wel het meest gesloten gesloten land ter wereld, biedt TPB een veilig onderdak.
Onlangs nog verkast van Zweden naar Noorwegen en Spanje, omdat de Zweedse Piraten Partij, die de bandbreedte verzorgde voor de site, zelf onder vuur kwam te liggen van auteursrechtenorganisaties.

De site had vandaag wat downtime en de reden is nu dus bekend.

Twee week geleden is TPB uitgenodigd door de grote leider van Noord-Korea om de strijd met de entertainmentindustrie aan te gaan vanaf hun netwerk. En tot voor kort had men dit aanbod naast zich neergelegd. Echter nadat ook de Piraten Partij in Noorwegen was gedwongen hun steun voor TPB te beëindigen, zijn ze toch overstag gegaan. Tja, je moet toch wat.

Bijzonder vreemde situatie nu, in de landen met de grootste mond over mensenrechten en vrijheden wordt TPB opgejaagd en in een land dat geen vrijheden kent krijgen ze nu alle faciliteiten.Hopelijk biedt deze situatie op den duur een beetje meer vrijheden voor de Noord-Koreaanse inwoners.


Foto TPB facebook

Bronnen TPB facebook
en TorrentFreak

Update
Haha ..was dus een vervroegd 1 aprilgrapje.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief