AfterDawn: Nieuws

StartMenu8 brengt de startknop terug in Windows 8

Geschreven door Marco Korthout @ 15 dec. 2012 17:10

StartMenu8 brengt de startknop terug in Windows 8 Het nieuwe startscherm van Windows 8 ziet er fraai uit,met apps en zo, maar om snel programma's te starten gaat er toch niets boven een normale startknop met bijbehorend startmenu. Ik gebruik daar zelf Classic Shell voor, maar heb zojuist gespeeld met een nieuwe tool, StartMenu8, die ongeveer hetzelfde doet, zij het niet zo uitgebreid.
StartMenu8 van IObit heeft maar een doel, het terugbrengen van de startknop en startmenu in Windows 8, gratis. De software is nu bij versie Beta 3 aanbeland en zal in de toekomst waarschijnlijk nog stabieler en verder uitgebreid worden.

Er zijn meer applicaties die hetzelfde doen, echter moet je voor de meeste betalen, niet veel, maar toch. Vind het een beetje van de zotte om te betalen voor een knopje die naar mijn beleving straks ook door Microsoft wordt teruggehaald. Ze zeggen van niet, maar daar geloof ik iets van!StartMenu8 doet wat het zegt, je krijgt keurig je bekende startknop terug, met diverse opties die je kunt in- en uitschakelen. Keuze uit startknop, die je zelf ook kunt maken, in- of uitschakelen van specifieke Windows 8 features, direct opstarten naar desktopmodus, etc.Nog geen startmenustijlen, althans ik heb ze niet kunnen vinden. Alleen nog Engelstalige interface, hoewel er gemakkelijk een Nederlandse versie gemaakt zou kunnen worden. Wie weet als ik wat tijd over heb ;)
Qua stabiliteit moet er misschien nog wat kleine aanpassingen gedaan worden, bij mij verschoof de startknop heel soms even. Kan aan mijn configuratie liggen. Ook geen menu met Windows apps.

Zoek je een startknop zonder al te veel poespas, die ook nog eens gratis is, is dit een uitstekende tool.

Ik activeer zelf Classis Shell weer, omdat ik daar gewoon bijzonder tevreden over ben.


Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief