AfterDawn: Nieuws

Nieuwe iTunes 11 met Wi-Fi-synchronisatie

Geschreven door Marco Korthout @ 29 nov. 2012 22:33

Nieuwe iTunes 11 met Wi-Fi-synchronisatie Apple heeft vandaag een nieuwe iTunes 11 vrijgegeven met een volledig vernieuwde interface, Wi-Fi-synchronisatie en Match. In combinatie met iCloud zijn muziek, apps, boeken en alle andere dingen nu niet alleen op je computer beschikbaar, maar ook op al je andere apparaten. Ook muziek die je niet in iTunes hebt gekocht, kun je dankzij iTunes Match via iCloud bewaren en afspelen. Verder diverse nieuwe en verbeterde features.
Installatie verliep soepel op mijn Windows 8 machine en wat direct opvalt is de nieuwe gebruikersinterface. Het geheel is zeker overzichtelijker geworden met diverse handige uitrolmenuutjes.Heb nog niet alle functies kunnen testen, maar was zeer benieuwd naar de Wi-Fi-synchronisatie.


Het apparaat moet zich in hetzelfde Wi-Fi-netwerk bevinden als de computer, die natuurlijk moet zijn ingeschakeld.
 • Een oplader aansluiten op het apparaat en de stekker van de oplader in een stopcontactsteken.
 • De synchronisatie begint automatisch.
 • Klik in iTunes op de knop 'Apparaten' om je apparaat te kiezen en klik vervolgens op de knop 'Synchroniseren'.
 • Ga op het apparaat naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Wi-Fi iTunes-synchronisatie' en tik op 'Synchroniseer nu'.  Tijd voor een testje - in iTunes aangegeven dat de iPad gesynchroniseerd moet worden via Wi-Fi, apparaat aan de oplader aansluiten en de synchronisatie begint. Mooi, dat werkt dus en dat is wel eens anders geweest met iTunes. Geen gehannes meer met snoertjes.

  Synchronisatie via Wi-Fi is langzamer dan synchronisatie via een kabel. Als je een apparaat tijdens de Wi-Fi-synchronisatie op uw computer aansluit, wordt de synchronisatie via de kabel voortgezet. Als je tijdens de synchronisatie de kabel van een apparaat loskoppelt, wordt de synchronisatie gestopt, zelfs als Wi-Fi-synchronisatie is ingeschakeld.  iTunes Match is een voorziening waarmee al je muziek veilig wordt bewaard in iCloud, zodat al je nummers op elk moment beschikbaar zijn op maximaal tien van je apparaten en computers. Dit geldt ook voor nummers die zijn geïmporteerd vanaf een cd of die u niet in de iTunes Store hebt gekocht. Met iTunes Match heb je altijd en overal toegang tot je volledige iTunes-muziekbibliotheek.  De nieuwe iTunes 11 downloaden

  Eerste indruk: zeer zeker een verbetering!
 • Vorige Volgende  
  Op dit artikel kun je niet reageren.

  Nieuwsarchief