AfterDawn: Nieuws

The Pirate Bay is overgestapt op de clouds

Geschreven door Marco Korthout @ 17 okt. 2012 19:22 Gebruikers reacties (7)

The Pirate Bay is overgestapt op de clouds The Pirate Bay is volledig overgestapt op cloud-hosting om zo kosten te drukken, de downtime te verlagen en de site virtueel onaantastbaar te maken, om zich zo beter te kunnen weren tegen pogingen van justitie om de website offline te halen.
De website wordt nu gehost bij verschillende cloud-hosting providers in twee landen. Alleen de load-balancer en de transit-router worden nog door The Pirate Bay zelf beheer. Doordat de site nu gebruik maakt van cloud-hosting kunnen ze TPB van land naar land verplaatsen, zonder downtime. Dit kunnen verschillende landen en zelfs verschillende continenten zijn. De providers hoeven niets eens op de hoogte te zijn van het feit dat zij ruimte bieden aan de beruchte torrentsite.

Momenteel wordt The Pirate Bay gehost bij hostingbedrijven in twee, geheim gehouden, landen.

Een ander groot voordeel bij deze werkwijze is dat de privacy van de gebruikers gewaarborgd wordt doordat alle communicatie tussen de servers en de load-balancer versleuteld is.Wanneer bijvoorbeeld een cloud-provider het contract opzegt, offline of failliet gaat, kopen ze gewoon bij een nieuwe provider nieuwe virtual servers. De beheerders hoeven alleen de virtual machines-images te uploaden en de load balancer opnieuw te configureren.

Load balancing is een techniek bij computernetwerken om het werk te verdelen tussen verschillende computers en wordt gebruikt om zo de betrouwbaarheid te verhogen, of een groter aanbod aan te kunnen. Men kan zonder problemen werken uitvoeren aan een machine of verder blijven werken bij uitval van ťťn (of meerdere) machines. Een load balancer is hierbij een virtuele server verbonden met de fysieke servers, waarbij de verzoeken gelijkmatig over alle beschikbare servers worden verdeeld. De load balancer controleert continu de belasting van alle servers en regelt zo het aantal verzoeken per server. Het is een server zonder harde schijf, die alle configuratie in het ram-geheugen heeft staan en verder niks opslaat. Justitie zou daar alleen versleutelde disk-images kunnen vinden.

Een virtuele machine is een computerprogramma dat een computer nabootst, waar andere programma's op kunnen worden uitgevoerd.

Bron

Vorige Volgende  

7 gebruikers reacties

118.10.2012 11:10
meeuwsen16
Inactive

toppie

225.10.2012 12:07

zet 'm op !

317.11.2012 05:26
naj57
Unverified new user

astraal

418.12.2012 20:03
jek1
Unverified new user

Toppie laat ze maar een poepie ruiken!!!!!!!!!

520.12.2012 20:15

uitstekend dan kunnen we weer daownloaden

631.12.2012 01:32
itsme2013
Unverified new user

goed begin 2013

76.2.2013 14:03

Een goede zaak

Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief