AfterDawn: Nieuws

Nep 'Bad Piggies' app installeert adware

Geschreven door Marco Korthout @ 9 okt. 2012 17:49

Nep 'Bad Piggies' app installeert adware Volgens beveiligingsbedrijf Barracuda Networks zijn al meer dan 80,000 Google Chrome gebruikers zijn te pakken genomen door nep versies van Rovio's Bad Piggies. Deze fake versies zijn gewoon te downloaden via de Chrome web store en installeren een plug-in die je online op diverse populaire websites op reclame trakteren.
De populaire Rovio's Bad Piggies is zelf niet beschikbaar via Google Chrome, echter maken anderen gebruik van de populariteit door kwaadwillige versies van de app te maken en deze aan te bieden via de Chrome Web Store.

Alle versies van Bad Piggies apps zijn dus fake. En ze verdienen allemaal op eigen wijze stiekem centjes, sommige doen dat door reclameboodschappen te vertonen op populaire websites als MSN.com en IMDB.com.

En dit soort activiteiten zijn niet in strijd met de voorwaarden van Google. Ontwikkelaars mogen advertenties vertonen, zolang ze deze activiteiten netjes melden aan de gebruikers. Het is dus zaak goed de machtigingen door te nemen voordat je app installeert.Wat wel zorgelijk is dat sommige apps toestemming vereisen voor toegang tot je data op alle websites, waardoor de app ook toegang krijgt tot je wachtwoorden in Chrome en andere gevoelige gegevens.

Dus wel even uitkijken als je een van de vele beschikbare apps installeert.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief