AfterDawn: Nieuws

Facebook zet gezichtsherkenning uit

Geschreven door Marco Korthout @ 23 sep. 2012 11:17

Facebook zet gezichtsherkenning uit Facebook stopt per 15 oktober in Europa met de omstreden mogelijkheid om gezichten te herkennen op geplaatste foto's. Het besluit volgt na een onderzoek van de Data Protection Commissioner (privacywaakhond) in Ierland. Het Europese kantoor van Facebook is in Ierland gevestigd.
In december 2011 kreeg Facebook zes maanden de tijd van de Data Protection Commissioner (DPC) om aan haar aanbevelingen te voldoen. Meer transparantie over hoe de data gebruikt worden, in het bijzondere bij commerciele doeleinden en meer controle over de privacy-instellingen voor de gebruikers.

Wanneer gebruikers nieuwe foto's plaatsen op Facebook, worden die op de site automatisch met andere foto's vergeleken. Facebook vindt niet alleen de vrienden van de gebruiker, maar ook willekeurige omstanders. En die kunnen niet aangeven dat ze niet willen worden herkend.

Voor nieuwe gebruikers is gezichtsherkenning al niet meer beschikbaar.

De DPC is nog niet helemaal tevreden, men is er nog niet helemaal van overtuigd dat de foto's die gemarkeerd zijn om verwijderd worden, ook daadwerkelijk binnen 40 dagen van de server worden verwijderd, zoals de Irish Data Protection wetgeving voorschrijft.Facebook zegt dat deze feature in toekomst weer zal worden ingeschakeld, wanneer die kan voldoen aan nieuwe richtlijnen en optvattingen.

Tot die tijd zou de politie in Groningen de gezichtsherkenning nog kunnen gebruiken om de relschoppers van Project X in Haren van afgelopen vrijdag op te sporen.
Het kan nou nog ;-)

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief