AfterDawn: Nieuws

Oorlog in Haren - Project X

Geschreven door Marco Korthout @ 22 sep. 2012 2:18

Oorlog in Haren - Project X Een verjaardagsfeestje van een 16 jarig meisje in Haren is vrijdagavond volledig uit de hand gelopen. Ze had per abuis de uitnodiging voor het feestje openbaar via Facebook de wereld ingestuurd, waarna het snel als een lopend vuurtje rond ging en er zich duizenden mensen inschreven. En nadat de nieuwsmedia het ook nog oppakte, ging het snel.
Zou het mee vallen of zouden er echt duizenden feestgangers naar het rustige villadorpje Haren komen, vlak onder Groningen. Het laatste dus, ondanks o.a. een verbod op alternatieve feesten en alcohol, ging het helemaal mis.
Het leek wel oorlog in Haren.

Een spoor van vernielingen, plunderingen, diverse gewonden en arrestaties.Met de sociale media, aangevuld met de vele aandacht van de nieuwsmedia kon het ook niet anders dat het uit de hand zou gaan lopen. En de vele camera's en live-streams die vrijdag aanwezig waren in Haren werkten natuurlijk ook nog eens als katalysator voor de beschonken eencellige oproerkraaiers.
Die beelden kunnen straks natuurlijk ook wel weer van pas komen om diezelfde relschoppers op te pakken.Uniek was dit uit de hand gelopen feest niet, dit jaar waren er meer Project X feestjes met onlusten, veel schade en zelfs een dode tot gevolg in de VS, Duitsland en Frankrijk.

Na diverse charges van de ME, 20 arrestaties, diverse gewonden en veel schade, werd het even na 01.00 uur weer rustig in het kleine Groningse dorp.

En nu allemaal meedoen met het volgende facebook event Project Clean-X Haren om Haren met z'n allen weer schoon te maken.
Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief