AfterDawn: Nieuws

Frankrijk overweegt internetbelasting

Geschreven door Marco Korthout @ 16 jul. 2012 20:14

Frankrijk overweegt internetbelasting Volgens een Agence France-Presse (AFP) rapport onderzoekt Frankrijk manieren om internet-gebaseerde bedrijven belasting te laten betalen voor producten en diensten die zij in Frankrijk verkopen.
Het zit de Fransen niet lekker dat het GAFA kwartet (Google, Apple, Facebook en Amazon) jaarlijks voor rond de 5 miljard euro verkopen, zonder dat daar een deel van in de Franse schatkist verdwijnt. Deze vier bedrijven zijn dan ook het grootste doelwit.

Over internetbelasting wordt al hele lange tijd gebrainstormd, echter vinden de individuele landen het te ingewikkeld en willen ze de innovatie op dat gebied niet in gevaar brengen.

De Franse overheid heeft nu dus een onderzoek gestart om nog eens goed te kijken naar de mogelijkheden om de internetbedrijven te kunnen belasten.

Ons fiscaal systeem heeft problemen met het integreren van nieuwe transacties die worden gegenereerd door de digitale economie. Met als resultaat een verlies aan inkomen en een nadelige concurrentiepositie voor Franse bedrijven met respect voor de internationale groepen die zichzelf georganiseerd hebben om belastingen te vermijden of te verminderen.
volgens het Franse ministerie.

Vorige Volgende  

Reageren op dit artikel

Als je nog geen AfterDawn.com account hebt, vul dan a.u.b. hieronder een nicknaam en je email adres in. Een Activatie link word dan naar je email gestuurd.

Als je al een AfterDawn.com account hebt, log dan in met de volgende tab.

Inloggen met je AfterDawn gebruikersnaam of je e-mailadres
Nieuwsarchief