AfterDawn: Nieuws

Microsoft komt misschien met eigen smartphone

Geschreven door Marco Korthout @ 22 jun. 2012 9:26

Microsoft komt misschien met eigen smartphone

Volgens een Wall Street analyst die Microsoft al heel wat jaren op de voet volgt, werkt Microsoft aan een eigen smartphone. De Microsoft Phone moet het nieuwe Windows Phone 8 besturingssysteem, die deze herfst verwacht wordt extra glans gaan geven.
"Onze bronnen vertellen ons dat Microsoft wel eens met een contract fabrikant een eigen handset aan het ontwikkelen zou kunnen zijn voor Windows Phone 8," schreef analyst Rick Sherlund in een memo.

Windows Phone 8 is de nieuwste versie van Microsoft's mobiele software. De software giant kan wel een boost gebruiken met de Windows-powered smartphones, die maar 2 procent bestrijkt op de door Apple's iPhone en apparaten met Google's Android gedomineerde markt.

Microsoft was een echt software bedrijf, maakte software dat gebruikt kon worden door hardware van andere bedrijven. Het succes van Apple's iPhone en iPad, waarbij en de software en de hardware zo'n beetje voor elkander geschapen zijn en daardoor bijzonder goed werken, biedt toch ook voordelen.
Natuurlijk ziet Microsoft dat ook en die kan zich niet veroorloven deze markt naast zich neer te leggen.

De nieuwe koers van Microsoft werd deze week al duidelijk met de aankondiging van twee eigen-branded tablets.Mocht Microsoft daadwerkelijk met een eigen telefoon komen, zou dat een klap betekenen voor de Finse handset maker Nokia, die het momenteel al heel erg zwaar heeft.
Ik was dit weekend in Finland en de massaontslagen bij Nokia waren daar het geprek van de dag. Sommigen Finnen gingen er zelfs vanuit dat Microsoft het Finse Nokia zou overnemen. Wat gezien de feiten niet eens een rare stap zou zijn.

Samsung, HTC en Huawei hebben al aangekondigd later dit jaar met een nieuwe Windows phone te komen. Als Microsoft met een eigen telefoon komt, krijgen ze er dus een geduchte concurrent bij.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief