AfterDawn: Nieuws

Google onthult -the next dimension- van Google Maps

Geschreven door Marco Korthout @ 3 jun. 2012 15:50

Google onthult -the next dimension- van Google Maps

Met de verwachting dat Apple op de aankomende WWDC (Worldwide Developers Conference) op 11 juni, zal aankondigen dat het geen gebruik meer gaat maken van Google Maps in het nieuwe iOS 6, onthult Google zelfs op een invite-only event op woensdag 6 juni, de volgende dimensie van Google Maps.
Op het programma staat een 'sneak peek' van aankomende features door Brian McClendon, Google's vp Maps and Earth services.

Apple, zo is de algehele verwachting, zal op de WWDC de nieuwe versie van haar iOS besturingssysteem presenteren, met aan boord een gloednieuwe Maps applicatie gebouwd door Apple zelf, dat de huidige zal vervangen. De nieuwe app zal geen gebruik meer maken van Google's mapping services.

De meest significante feature van Apple's nieuwe mapping software, zo wordt aangenomen, is een drie-dimensionale weergave, gebruik makend van een technologie die Apple in 2010, met de aankoop van C3 Technologies, in huis heeft gehaald.

Apple werkt al enige tijd aan een eigen mapping software. In 2009 kocht het Google Maps concurrent Placebase en in 2010 kocht het online mapping company Poly9 en ging het gebruik maken van een eigen locatiedatabase voor de iOS Maps applicatie. In april 2011 gaf Apple aan dat het anonieme verkeersdata ging verzamelen om een crowd-sourced traffic database samen te stellen. En naar alle verwachting zal dit een rol spelen in de nieuwe maps applicatie.We moeten even wachten tot woensdag om te horen wat Google daar tegenover gaat stellen.


Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief