AfterDawn: Nieuws

The Pirate Bay vs BREIN

Geschreven door Marco Korthout @ 30 mei 2012 9:35

The Pirate Bay vs BREIN Vorige week lanceerde The Pirate Bay de website met een nieuw IP-adres (194.71.107.80), waardoor abonnees van de ISP's die de adressen van de torrent-website moeten blokkeren, gewoon toegang hadden door naar dat adres te surfen.
BREIN heeft de blokkadelijst van IP-adressen en domeinen van The Pirate Bay uitgebreid. Ziggo en XS4ALL kregen direct een sommatie van BREIN om het nieuwe IP-adres toe te voegen aan de lijst. Met het vonnis van januari in de achterzak kan BREIN naar believen IP-adressen en domeinen toevoegen aan de blokkadelijst voor de beide providers. Ziggo en XS4ALL hebben tien dagen om te voldoen, anders volgen hoge dwangsommen.

BREIN kan echter niet op eigen houtje de blokkadelijst aanvullen voor KPN, UPC, Tele2 en T-Mobile. Deze weigerden dan ook aanvankelijk, maar BREIN kreeg dat via een ex parte verbod van de rechter toch voor mekaar. Reuze benieuwd overigens welke rechter dat geweest is.

Via TorrentFreak maakte TPB bekend dat men nog honderden IP-adressen achter de hand heeft. Laat BREIN een nieuw IP-adres blokkeren, activeren ze gewoon een nieuwe. Dat ze dat spelletje nog heel erg lang kunnen volhouden.Een insider tegen torrentfreak:
Let me get the next IP-address lined up, we have hundreds, so let's see many times they will respond.

"Ik zal vast een nieuwe IP-adres klaarzetten, we hebben er honderden, eens kijken hoe vaak zij zullen reageren."

De strijd is nog lang niet gestreden, Brein start bodemprocedures, ISP's gaan in hoger beroep, etc.
Zo hebben we nog de Pirate Bay-blokkade op mobiel, wel of niet? T-Mobile weigert in ieder geval blokkade op het mobiele netwerk.

The Pirate Bay vaart wel bij deze dwaling, iedere dag in het nieuws en drukker als ooit.
Tja ....

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief