AfterDawn: Nieuws

Android malware is zich aan het verspreiden

Geschreven door Marco Korthout @ 19 mei 2012 23:01

Android malware is zich aan het verspreiden Met het aantal gebruikers van Android-apparaten groeit ook de hoeveelheid Android malware.
Veel mensen die dit artikel lezen hebben een of andere nep anti-virustool op hun Windows PC draaien. Graham Cluley van Sophos laat ons zien dat dezelfde methodes worden gebruikt voor Android, in het bijzonder in Rusland.

Een bepaalde bron in de Oekra´ne is verantwoordelijk voor een heleboel kwaadwillige websites. Sommige van die sites bieden updates voor echte apps, zoals Skype en Opera, terwijl andere gebruikers proberen te verleiden tot nep virusscans met nep resultaten.
Dit soort sites werden vorige week in grote getale gespamt op twitter.

In beide gevallen kan de gebruiker voor de gek worden gehouden en zal het proberen een nep anti-virustool op het Android apparaat te installeren. En net als bij de neptools voor Windows lijkt de software op een echte professionele anti-malware applicatie. Een variant gebruikt zelfs het icoon van Kaspersy voor de Android app.

Is zo'n nep applicatie ge´nstalleerd zal het proberen om dure premium SMS-berichten te verzenden om zo geld te verdienen, verder zal het proberen andere kwaadwillige software te downloaden en te installeren.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief