AfterDawn: Nieuws

Russen komen met Pirate Pay

Geschreven door Marco Korthout @ 14 mei 2012 19:32

Russen komen met Pirate Pay

In 2009 ontwikkelde de broers Andrei en Alexei Klimenko en een vriend Dmitry Shuvaev een file-sharing dataverkeersmanagementtool voor een internet service provider netwerk. Tijdens dit proces bleek dat de applicatie als nevenwerking potentiële mogelijkheden in zich had om intellectuele eigendommen te beschermen.
Met het ontwikkelde prototype waren ze in staat het downloaden van bestanden tegen te gaan en snel kwam de overtuiging dat dit programma een goed wapen was in de strijd tegen piraterij. En hoe kan het mooier, ze gaven hun nieuwe bedrijfje de naam Pirate Pay.De technologie gaat het delen van bestanden tegen in torrent netwerken, door in Jip en Janneke taal een beetje te knoeien met de IP-adressen. Van binnenuit een ISP is dat goed te regelen, echter om het globaal te laten werken zouden alle ISP's deze techniek moeten toepassen. En dat gaat natuurlijk niet gebeuren.Het probleem met schendingen van copyright is in Rusland groot, speelfilms hebben de meeste Russen en niet-Russen als het ware al gezien voordat ze in de bioscoop vertoond worden. Wie kent nier de R5 films. Op zoek naar de benodigde centjes komt Pirate Pay nu ook naar het buitenland. En met succes, diverse investeerders hebben zich al gemeld, w.o. Microsoft met $100,000.

In december 2011 kwam de film 'Vysotsky. Thanks to God I'm Alive' uit in de bioscopen en een maand lang heeft Pirate Pay de film beveiligd op de torrent netwerken.

Ze maakten gebruik van een aantal servers om een verbinding te maken met iedere p2p client die deze film aan het verspreiden was. De Pirate Pay verzond daarbij specifieke data om deze clients te verwarren over de echte IP-adressen van andere clients zodat deze de verbinding met elkaar verbroken. Niet 100% geslaagd, maar toch konden naar schatiing 50,000 gebruikers hun downloads niet voltooien.

Of dit echt de oplossing zal zijn moet nog blijken.
Het is in ieder geval een beter wapen dan de censuur die nu wordt toegepast!

Vorige Volgende  

Reageren op dit artikel

Als je nog geen AfterDawn.com account hebt, vul dan a.u.b. hieronder een nicknaam en je email adres in. Een Activatie link word dan naar je email gestuurd.

Als je al een AfterDawn.com account hebt, log dan in met de volgende tab.

Inloggen met je AfterDawn gebruikersnaam of je e-mailadres
Nieuwsarchief