AfterDawn: Nieuws

Blokkade Pirate Bay in Engeland werkt averechts!

Geschreven door Marco Korthout @ 6 mei 2012 13:44

Blokkade Pirate Bay in Engeland werkt averechts! Vorige week bepaalde het Britse High Court dat de vijf grote Britse interproviders (Sky, Everything Everywhere, TalkTalk, O2 en Virgin Media) de toegang tot de Zweedse Pirate Bay moesten blokkeren.
Een bron van de Pirate Bay vertelde Torrentfreak dat het verkeer naar The Pirate Bay sindsdien alleen maar is toegenomen met meer dan 12 miljoen bezoekers. "We zouden eigenlijk een bedanktbriefje moeten sturen naar de BPI", zegt de bron.

De blokkade is vorige week woensdag begonnen toen Virgin Media vier miljoen klanten de toegang tot de sharingsite blokkeerde, gevolgd door blokkades van de andere ISP's.

The Pirate Bay, niet voor één gat te vangen, kwam natuurlijk met een work-around:

Zoals bekend, zijn er simpele manieren om de blokkade te omzeilen. Gebruik een VPN service om anoniem te blijven, met daarbij een ongecensureerde internettoegang. Dit zou je trouwens altijd moeten doen. Of maak gebruik van TOR, I2P of een andere darknet voor toegang tot het internet. Pas je DNS-instellingen aan met OpenDNS of gebruik de DNS servers van Google of gebruik de Tor Browser ... en zo zouden we nog een tijdje door kunnen gaan...
Vergeet echter niet dat we niet kunnen toestaan dat deze shit gebeurt. De volgende keer komen ze voor iets anders. En ja, er komt een volgende keer als we ze niet stoppen. Ga in het verweer en laat je stem horen. Vergeet niet dat we allemaal de pirate bay zijn, en dat we gezamenlijk de censuur moeten bestrijden!
Om snel en zonder ingewikkelde configuratie je DNS-instellingen te veranderen, door deze bijv. in te stellen voor de Google DNS servers, kun je hier via Afterdawn 2 handige portable tools downloaden:
Dns Jumper en DNS Helper.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief