AfterDawn: Nieuws

Google verstuurt hack-waarschuwingen naar webmasters

Geschreven door Marco Korthout @ 18 apr. 2012 13:07

Google verstuurt hack-waarschuwingen naar webmasters De chef van Google's webspamteam, Matt Cutts, heeft op Twitter aangekondigd dat zij nieuwe waarschuwingen hebben verzonden naar 20,000 websites met de mededeling dat hun sites zijn gehackt. In het bijzonder stuurt Google deze berichten naar sites met vreemde redirects.
Bij dit soort vreemde redirects is er vaak sprake van een hack via HTACCESS en worden gebruikers alleen doorgestuurd wanneer zij via Google naar de site gaan. Wanneer zij direct, door het adres in de adresbalk in te tikken, naar de website gaan, worden zij niet doorgestuurd.


Google is een jaar geleden begonnen met het labelen van gehackte websites en sites met malware, als websites "This site may be compromised".

Wanneer een site is gehackt, betekent dat over het algemeen dat een derde partij de controle over die site heeft overgenomen, zonder de toestemming van de eigenaar. Hackers kunnen daarna de website naar believen aanpassen: inhoud veranderen, nieuwe links toevoegen, nieuwe pagina's toevoegen, etc. Groepen als Anonymous hacken sites van bedrijven en instellingen om bijv. persoonlijke gegevens te achterhalen en deze te publiceren en om een boodschap achter te laten. Echte cybercriminelen zullen proberen d.m.v. phishing bezoekers te verleiden persoonlijke- en creditcardgegevens prijs te geven. En verder wordt er natuurlijk grof geld verdiend met spam.

Bron

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief