AfterDawn: Nieuws

Verder onderhandelen over bevroren data Megaupload

Geschreven door Marco Korthout @ 16 apr. 2012 4:40

Verder onderhandelen over bevroren data Megaupload Een rechter in de Verenigde Staten heeft vrijdag opdracht gegeven verder te onderhandelen over wat er gedaan moet worden met de 25 miljoen GB aan bestanden van Megaupload-gebruikers. De gegevens die door door federale onderzoekers offline werden gehaald, worden nu opgeslagen door Carpathia Hosting, in samenwerking met digitale burgerrechtenbeweging Electronic Frontier Foundation. Daar hangt wel een prijskaartje aan van negenduizend dollar (6900 euro) per dag.
Carpathia Hosting wilde graag van de rechter horen wat er nu met al die bestanden gedaan moet worden. Het contract met Megaupload is opgezegd, en zolang die data op de servers blijven staan, kan die ruimte niet worden gebruikt voor andere klanten. En komt er dus ook geen geld meer binnen.

Megaupload is tegen de verwijdering en zegt dat data noodzakelijk zijn om hun onschuld te bewijzen in de rechtszaak tegen de oprichter van Megaupload, Kim Dotcom. Ook de gebruikers als een zakenman uit Ohio, die al zijn filmmateriaal over sport op High Schools terug wil hebben van de servers, zijn tegen verwijdering.
Maar ook Motion Picture Associaton of America, die in het materiaal belangrijke bewijslast ziet in een mogelijke rechtszaak tegen Megaupload.De overheid zegt bepaalde gegevens te hebben gekopieerd van de servers en wil graag dat de overige data van de servers van Carpathia worden verwijderd. De rechter gaat daar dus niet in mee en beveelt de verschillende partijen verder te onderhandelen.

Wordt vervolgd ...

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief